Kedi Bakımında 10 Altın Kural

Kedi Bakımında 10 Altın Kural

Kedi Bakımında 10 Altın Kural


Kedileri seviyorsunuz, hatta evinizde beslediğiniz kedi ya da pek çok kediniz var. Peki, kedinizin bakımına vakit ayırabiliyor musunuz? Sevmek yeterli değildir. Birlikte yaşadığımız hayvanlara karşı sorumluluklarımız olduğunu unutmamalıyız. Onlarla yaşamayı seçtiğimize göre onların bazı ihtiyaçlarını da karşılamak zorundayız. Elbette bizden bekledikleri pek çok şey varama bu arada biz sadece biz bir tanesinden bahsedeceğiz. Ona sunacağınız kuaförlük hizmetleri.

Kedilerin kürk bakımı önemlidir. Hiçbir kedi karışıp düğümlenmiş, kirlenmiş, bir pire ve kene torbası haline gelmiş bir kürke sahip olmaktan hoşnut olmaz, hiçbir sahipte kedisinin böyle görünmesini istemez. Bu yüzden bakımın ihmal edilmemesi, hayvanların düzenli bir şekilde taranması gereklidir. Bu hem kedinin sağlığı hem de güzelliği açısından önemlidir. Âmâ sizin de nasıl yapıldığını bilmenizde yarar var. Çünkü kedi bakımı kuaföre gitmekle bitmez. Siz kuaföre gitmediğiniz zamanlarda saçınızı taramıyor musunuz? İşte size kedi bakımında uymanız gereken 10 kural…


1.Tutumunuzu ayarlayın

Neden bir kedi aldığınızı düşünün; dostluğunu ve güzelliğini paylaşmak, onu sevmek ve beslemek ve birlikteliğinizden mutlu olmak için. Tarama bir işkence haline gelmemeli, sevgiyle yapılan bir iş olmalıdır. Bu yüzden fırçayı elinize aldığınızda pamuk bir köşeye saklanırsa sakın mizah anlayışını kaybetmeyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Deri ve Tüy Bakım Ürünleri


2.Sabır bir meziyettir

Kediyi kucağınıza ya da havluyla kaplı masaya nazikçe yatırıp periyodik(kısa tüyler haftada bir, orta ve tek kat uzun tüylüler haftada iki, perişan ve hizalayan gibi sık ve uzun tüylüleri her gün)tarama işine başlarken buna çok ihtiyacınız olacak. Bazen baştan başlayıp kuyruğa kadarki tarama işlemini tamamlayabilirsiniz. Âmâ her gün hayvanın yalnızca bir bölgesini tararsanız oyunu önde götürüyorsunuz demektir. Sadece nerede kaldığınızı unutmayın. Birde sinirlerinize hâkim olun çünkü sesinizi yükseltmeniz kediyi korkutacak ve işinizi zorlaştıracaktır.


3.Ben sahibim, sense kedi

Tüm istek ve amaçlarınız için hayatınızda bir kediye yer verdiğiniz zaman, ondan sorumlu kişi bir başka deyişle onun annesi olursunuz. Ve anne her şeyin en iyisini bilir. Kedinize en uygun tarama sistemine siz karar vermelisiniz. İşiniz bittiğinde ya da hayvanın tolerans gösterme limitinin zorlandığını fark ettiğinizde kediyi yere bırakın atlayıp kaçmasına asla izin vermeyin.


4.Lütfen dikkat?

Kediler uzun süre dikkatlerini bir şeye veremezler, bu yüzden tarama seansını kısa tutmaya çalışın. Kedinin kuaförlerin ya da veteriner hekimlerin çalışmaları için tanıdığı maksimum süre 45 dakikadır. Evde ise başlangıç olarak 10 dakika size yeterli olacaktır. Bu işi bölümlere ayırabilirsiniz. Bir seansta kulakları ve gözleri temizlersiniz, bir sonrakinde tırnakları kesersiniz.


5.Bugün benim için ne yaptın?

Köpeklerin tersine kediler taktire değer bireyler yaptıklarında hoş sözler işitmekten daha fazlasını isterler. Böyle yoğun ilgi ve sevgi taşıyan bir hareketi bir kenarda tutun ve taramadan sonra onu ödüllendirin.


6.Hazırlıklı olun

Bu bir izciye verilebilecek en iyi öğüttür ve tabii bir kedi kuaförüne de. Her tarama seansından önce alet edevatı hazırlayın. Düzenli bir organizasyon amaçlarınızı gerçekleştirmenizi kolaylaştırır.


7.Küçüklükten başlayın

Kediler çabuk alışkanlık kazanırlar ve bir kez alıştılar mı bunu değiştirmek çok zordur. Bir yavru kediyi ne kadarerken ve sık elinize alırsanız o kadar sosyal ve zeki olur. Kediler sevilip okşanmaya bayılır ama sınırlanmaktan hoşlanmazlar.


8.Bu bir “hayır”

Kediniz henüz küçükse, onu taramanızı engellemek için sizi ısırmaya ya da tırmalamaya kalkışacaktır. Kediyi nazikçe ama sıkı tutmalısınız. Bir elinizi göğsünün altından uzatın ve ön bacaklarını kavrayın, diğer elinizle de kedinin arka tarafını tutun. Korkmuş bir kedi tehlikelidir, bu yüzden kedinin kendini güvende hissetmesini sağlayın.


9.Önce güvenlik

Asla kediyi masanın üstüne ya da küvette yalnız bırakmayın. Özellikle çalışırken kendinin üzerinden bir kemer geçirin, ama onu sürekli sakinleştirmeye çalışın. Kedinin nefes almasını engellemek gibi bir aksilik olmaması için pek çok kuaför kemer kullanmak yerine 8.maddedeki tutuş şeklini uygular


10.Dillerini öğrenin

Kediler ruh hallerini davranışlarıyla size gösterirler. Uyarıcı sinyaller hayvanın artık sabrının kalmadığını gösterir. Sadece kendinin kulakları bile onun barometresidir. Her kulakta 20’den fazla kas vardır. Eğer kedinin ağzı açık ve sık sık nefes alıyorsa, kedi sıkılmış ve biraz dinlenmeye ihtiyacı var demektir. Aşırı tükürük salgılamak, gözlerini bir noktaya dikip bakmak stres belirtileridir. Stres kedinin sağlığı için tehlikeli olabileceğinden, hayvanın sınırlarını asla zorlamamalısınız.

Etiketler: Kedi Bakımında 10 Altın Kural
Ocak 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR