Evcil Hayvanların Faydaları

Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında

Evcil Hayvanların İnsan Sağlığına Faydaları

Ailenize dört ayaklı bir arkadaş eklemeyi düşünüyorsanız, hem çocuklar hem de yetişkinler için pek çok avantajları vardır. Sevimli yüzleri ve arkadaşlıklarının yanı sıra evcil hayvanlar, formda kalmamıza, bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye ve daha pek çok şeye yardımcı olarak bir dizi sağlık yararı sunmaktadır.


Son zamanlarda yapılan bir araştırma , hayvanlarla etkileşim kurmanın aslında çocukların stres düzeylerini azaltabileceğini kanıtlamıştır. Stres, yetişkinleri günlük yaşamlarında yaygın olarak etkileyen bir şey olsa da, stresin çocukları da etkileyebileceği büyük ölçüde bilinmektedir. Yapılan çalışma, stresli olduklarında kedileri veya köpekleri ile ilgilenen çocukların daha düşük kortizol seviyelerine sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bilim adamları, "Kortizol, stresli bir duruma, strese karşı tepki olarak üretilen bir hormondur" diyor. Yani kortizol seviyeleri ne kadar düşükse çocuklar o kadar az stresli oluyor.


Stres genellikle yapmamız gerekenden çok, gerçekte yaptığımızın bir sonucudur. Bu nedenle, herhangi bir zamanda herkesi etkileyebilmektedir. Stresi azaltmak için sadece kedinizi ve köpeğinizin başını okşama işe yaramaz. Kedi ve köpeklerle oyun oynamak, vakit geçirmek, etkileşimde bulunmak ve yürüyüş yapmak gerekmektedir.


1. Mutluluk Verir


Evcil hayvanınız yanındayken keninizi mutlu hissetmenizi sağlar. Yaptığı ufak tefek yaramazlıklar sizi mutsuz yapmaz. Bilim, hayvanlarla düzenli temasın ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olduğunu kanıtlamıştır. Düzenli olarak egzersiz yapmak ve evcil hayvanların yanında olmak serotonin, oksitosin ve dopamin düzeylerini artırır . Bunlar vücutta dolaşan mutlu, sevgi dolu ve sakinleştirici hormonlar olarak bilinir. Daha yüksek seviyeleri genel ruh sağlığımızı artıır.


2. Kardiyovasküler sağlığınızı artırır


Kedile ve köpekler sadece kalplerimizi sevgiyle doldurmazlar. Bir evcil hayvana sahip olmanın aslında kardiyovasküler sağlık üzerinde olumlu bir etkisi vardır, kan basıncını ve kolesterolü düşürür. Bu programa ek olarak, köpeğinizle düzenli yürüyüşler yapmak, ailenin zinde ve aktif kalmasına yardımcı olabilir, bu da genel refahımız için çok önemlidir.


3. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir


Araştırmalar , köpeklerle büyüyen çocukların ilgili alerjileri geliştirme olasılığının %33 daha az olduğunu göstermiştir. Genel olarak, genç yaşta hayvanlara maruz kalan çocukların daha güçlü bağışıklık sistemlerine sahip olduğunu bulmuşlardır.


4. Sorumluluğa teşvik eder


Bir evcil hayvana sahip olmak sadece kucaklamalar ve ıslak öpücükler değildir, bir hayvana bakmanın bir sürü iyi yönü vardır. Bazıları için bu çok fazla gibi görünse de, çocuklara sorumluluk duygusu geliştirmeleri için harika bir fırsat sunar. Günlük bakımda kedi kumunu değiştirmekten banyo yapmaya, fırçalamaya ve beslemeye kadar yapılacak çok iş vardır. Bu işleri ailelerin çocuklarıyla paylaşmalarını öneririz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Köpek ve Kedi Bakımı


5. Mükemmel bakıcılardır


Hasta olmak ve sümüklü dokulardan oluşan bir duvarla çevrili olmak, öfkeli arkadaşınız size sarıldığında çok daha iyi hale gelir. Her nasılsa, evcil hayvanlarımız ne zaman kötü hissettiğimizi veya biraz moralimizin bozuk olduğunu anlar ve bizi nasıl neşelendireceklerini her zaman bilirler.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kedi Sahiplenme

Etiketler: Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
Şubat 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR