EcoPure Psyllium Plus Kedi Köpek Sindirim Düzenleyici Toz 20gr

Marka : EcoPure
İndirim Oranı : %10 İndirim
Fiyat : ₺330,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺297,00(KDV Dahil)
Barkod : 8681137451341

EcoPure Psyllium Plus Kedi Köpek Sindirim Düzenleyici Toz 20gr

Bağırsak sağlığı ve akut ishal tedavisine destek için.

  • Bağırsak florasını korur
  • İshal ve kabızlık gibi fonksiyonel sindirim bozukluklarını önler ve tedavi eder
  • Tahriş olmuş sindirim sistemini rahatlatır


Köpekler ve kediler için uygundur

Bir evcil hayvanın bağırsaklarının mükemmel durumu, hayvanın refahı için bir gerekliliktir. Sağlıklı bir sindirim sistemi, besinleri ve suyu verimli bir şekilde emer. Ayrıca bağırsak florası sistem için önemli vitaminler üretir. Bağırsak sorunları şunlara yol açabilir:

  • besin eksiklikleri
  • bağırsak enfeksiyonları
  • azaltılmış bağışıklık
  • kilo kaybı

 Psyllium Plus, bir evcil hayvanın bağırsaklarının normal işleyişini destekleyen ek bir yemdir. İnülin, β-glukan, pektin ve glukoz içerir. Bağırsak rahatsızlıkları sırasında veya sonrasında bağırsak sisteminin normal işleyişini düzeltmek için kullanılabilir.

İnülin
İnülin, şekerin içerdiği enerjinin yalnızca yüzde 25-30'unu içeren fruktozdan oluşan prebiyotik bir depolama polisakkaritidir. Prebiyotik olarak inulin, bağırsaklardaki Lactobacillus ve Bifidobacterium miktarını korur. Ek olarak, bağırsak bakterileri inülini parçaladığında, reaksiyon bağırsağın pH'ını düşüren uçucu yağ asitleri üretir. Ayrıca kalsiyum, magnezyum ve demirin emilimi artar.

Beta-glukan
β-glukan, doğrusal olarak bağlı glikoz moleküllerinden oluşan uzun zincirli bir karbonhidrattır. Suda çözünen bir jel olan β-glukan, bağırsak duvarını koruyan bir zar oluşturur, sistemin düzenli bağışıklığını destekler ve zararlı mikropların bağırsaklara yapışmasını engeller.

Psyllium
Psyllium, büyük moleküllü karbonhidratlardır. Psyllium lifinin oluşturduğu jel, gıdanın bağırsakta dolaşma süresini uzatır, böylece kalın bağırsakta sıvının yeniden emilimini artırır.Psylliumi, dışkının normal kıvamını geri kazanmaya yardımcı olur.

Glikoz
Glikoz, bağırsaklardan su ve sodyum emilimini arttırarak sisteme enerji sağlar.

İyi bir sağlık için bağırsak florasının önemi

Bağırsak florasının, bir evcil hayvanın bağışıklık sisteminin gelişimi ve sistemin doğal enzimleri (lif, dirençli nişasta ve protein artıkları) tarafından parçalanamayan besin bileşenlerinin kullanımı üzerinde önemli bir etkisi vardır.

Bir memelinin hücrelerinin sadece% 10'unun kendisine ait olduğu ve geri kalanının bağırsaklarındaki mikropların hücreleri olduğu tahmin edilmektedir. Mikropların çoğu kalın bağırsakta bulunur. Kalın bağırsaktaki mikroplar artık besinleri parçalar, maddeleri metabolize eder, vitaminler (diğerlerinin yanı sıra folik asit ve K vitamini) ve biyoaktif bileşikler üretir.

Besin lifleri

Besin lifleri, bitki bazlı karbonhidrat kaynaklarının ince bağırsakta parçalanamayan ve emilemeyen yenilebilir kısımları anlamına gelir. Besin liflerinin sistemde üç temel görevi vardır: dışkı hacmini artırmak, dışkı viskozitesini artırmak ve fermantasyonu iyileştirmek.

Lif çözünürlüğü ve suyu bağlama yeteneği

Pektin ve bitki sakızları tipik suda çözünür liflerdir. Lignin ve selüloz ise çözünmez. Suda çözünen lifler suyu bağlamada son derece etkilidir ve yumuşak dışkıyı sertleştiren bağırsaklarda jel benzeri bir yapı oluşturur. Buna karşılık olarak, suyu bağlama yeteneklerinden dolayı suda çözünür lifler, sert dışkıyı yumuşatarak kabızlığı da hafifletebilir. Büyük dozlarda, suda çözünür liflerin müshil etkisi vardır.

Sindirilemeyen lifler

Sindirilemeyen lifli madde, suyu emdiği, gevşek dışkı maddesini sıkılaştırdığı veya sert dışkıyı yumuşattığı kalın bağırsağa taşınır. Kalın bağırsağın sonunda, sindirilemeyen lifler dışkıda kalan tek liftir, bu yüzden orada en etkilidirler.

Dışkı hacmini arttırmanın şunları rahatlattığı gösterilmiştir:

  • tahriş olmuş bağırsak sendromunun semptomları
  • kabızlık ve diğer sindirim sistemi tahrişleri

Fermantasyonu iyileştiren lifler

Fermantasyon hızının bağırsak florası üzerinde önemli bir etkisi vardır. Turunçgillerden veya elmalardan elde edilen pektin gibi hızlı fermente olan lifler hızla fermente olur. Kalın bağırsağın işleyişinde büyük rol oynarlar, kalın bağırsakta pH'ı düşürürler, böylece kalın bağırsakta anaerobik mikropların oranını arttırırlar. Aynı zamanda bağırsaktaki koşullar patojenik bağırsak bakterileri için elverişsiz hale gelir.

Prebiyotikler

Prebiyotikler, memelinin kendi sindirim enzimleri tarafından parçalanamayan, faydalı bakterilerin büyümesini destekleyebilen ve bağırsaklardaki patojenik bakteri miktarını artırmayan lifler olarak tanımlanır.

Evcil hayvanın gevşek dışkısı veya kabızlık

Lifler, ishal sırasında lif karışımındaki fazla sıvıyı emerek ve kabızlık sırasında dışkı maddesinin sıvı içeriğini artırarak bağırsaklardaki su içeriğini normalleştirir. Böylece evcil hayvanın gevşek dışkısı daha sert ve kabız olan dışkı nemli hale gelir.

Liflerin oluşturduğu jel benzeri veya daha sıkı bileşim, ishal tedavisini hızlandırır çünkü dışkı maddesinin artan viskozitesinin bağırsak boşaltma hızını azalttığı gösterilmiştir. Buna uygun olarak, kabızlık ile bağırsakların çalışmasını hızlandırmak için dışkı kütlesinin nemlendirilmesi önemlidir. Kabızlık sırasında yeterli sıvı alımı önemlidir.

Bağırsak florasındaki dengesizlikler, alerjiler, kalın bağırsakta iltihaplı hastalıklar ve ishal ile ilişkilendirilmiştir. Prebiyotikler, iyi huylu bağırsak florasının gelişimini veya geri kazanılmasını ilerletir ve patojenik bakterilerin büyümesi için uygunluğu azaltır.

Etiketler
51341, 51341,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR