Kedi Sahiplenme

Kedi Sahiplenme

Kedi Sahiplenme

Kedi gibi evcil hayvanlar günümüzde birçok insanın kendilerine bir hayat arkadaşı olarak gördüğü canlılardır. Birçok alanda kediler hep karşımıza çıkar ve kediler nankördür lafının aksine çok sadık bir hayvandır.

Nereden Kedi Sahiplenebilirim?

Kedileri hemen hemen her yerden sahiplenmemiz mümkündür. Özellikle yaygın olarak veterinerlerden sahiplenme çok yaygındır. Bunun yanı sıra sosyal medya aracılığı ile veya sosyal ortamlarda da kedi sahiplenme olasılığınız çok yüksektir. Kedi sahipleri sahiplendirmek istedikleri kedileri veterinerler ve sosyal medya aracılığı ile sahiplendirmektedir. Kedi sahiplenmek için izlemeniz için gereken yollar;

·Yakınlarınızdaki veterinerler görüşmek,

·Sosyal medyada kedi sahiplendirmek isteyen kişilerle iletişime geçmek,

·Kedi sahiplendirmek için kullanılan sayfalar, siteler.

·Sosyal ortamınızda kedi besleyen kişiler ile iletişime geçerek mutlaka bir yavru kedi sahiplenebilirsiniz.-

Kedi Sahiplenmek Ücretli Midir?

Kedi sahiplendirmek genel olarak ücretsizdir fakat özel ırk olan kediler ise sahipleri tarafından belirli bir ücret karşılığı sahiplendirilmektedir. Bu ırklar Van kedileri, British kedileri ve siyam kedileri gibi nadir bulunan kedilerdir.

Kedi Sahiplenmeden Önce Nelere Dikkat Etmeliyim?

Genelde kedi sahiplenmede dikkat edilmesi ve tercih edilmesi gereken bir husus kedilerin yavru olmasıdır. Çünkü büyük kedilere göre kedilerin sahiplerine alışma süresi daha kısa sürmektedir. Bunun dışında kedi sahiplenmeden önce veteriner kontrolü yapılması kedi sağlığı için önemlidir. Herhangi bir hastalığı var ise bu veteriner kontrolünde çıkmaktadır. Bu kontrol sayesinde kedinize daha doğru bir şekilde bakmış olacaksınızdır.

Kedi Sahiplendikten Sonra Nelere Dikkat Etmeliyim?

Kedi sahiplendikten sonra kediler için ayrı mama ve kum almanız gerekmektedir. Kedinizi de bir hayat arkadaşı olarak görürseniz onun da size alışma süresi artar ve sizi sevmesi kolaylaşır. Kediler gününün yaklaşık dokuz saatini uyuyarak geçirdiği için uyanık kısımlarında kedinizi dışarı çıkartabilir parklara veya bahçeye indirebilirsiniz. Ne kadar ev kedileri olsa da kediler evde sıkılmaktadır enerjilerini atmaları için imkanlarınız dahilinde mutlaka kedinizi haftada bir veya iki kez dışarıya çıkartabilirsiniz. Kedilerinize düzenli banyo yaptırmanız ve tırnaklarını geçirmemesi için kesmeniz gerekmektedir.

Etiketler: kedi
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR