Kedi Tırnak Bakımı

kedi tırnağı

Özellikle evcil olarak yaşayan kedilerin tırnak bakımı çok önemlidir. Doğada veya başka bir deyişle sokakta yaşayan kediler, tırnaklarını doğal yöntemlerle törpüleyebiliyor, fakat evde yaşayan kediler için bu durum zor olduğundan, kedi tırnak bakımı daha büyük önem arz ediyor. Kedilerin tırnaklarını törpülemediğinizde, sadece size değil ama kedinin kendisine de zararı olabiliyor.

 

Kedi Tırnağı Nasıl Kedilir?

 

En az ayda bir defa kedinizin tırnaklarını kesmeniz gerekir, aksi takdirde evde tırnağını törpülemek için her yeri kullanabilir. Petshoplardan veya veterinerlerden kedi tırnak makası alarak siz de tırnaklarını kesebilir veya daha önce yapmadıysanız, veterinere götürerek tırnaklarını kestirebilirsiniz. İnsanlar kendi tırnaklarını nasıl kesiyorsa, kedi tırnakları da aynı şekilde kesilmektedir.

 

Tırmalama Tahtasını Her Kedi Kullanır Mı?

 

Tırmalama tahtası aslında kediden kediye değişiyor. Bazı kediler hiç tırmanma tahtasına alışmayabiliyor. Bazı kediler ise tırmanma tahtasını oyuncak gibi gördüğünden, her zaman gidip tırmanma tahtasında tırnaklarını törpüleyebiliyor. Kedi tırnak bakımı kedinin sağlığı için her anlamda çok önemlidir. Bu sebeple tırnakların düzenli olarak kontrol edilmesi gerekiyor.

 

Kedilerin Tırnağı Nasıl Kesilir?

 

Bu durum aslında kedinizin ne kadar uysal olup olmadığına göre değişkenlik gösterecektir. Eğer kediniz uysalsa ve sizin ona bir şey yaptığınızda tepki vermeyen bir kediyse, kolaylıkla tırnak makasını alarak tırnaklarını kesebilir, bakımını yapabilirsiniz. Kedi tırnak makası zaten normal insanların kullandığı tırnak makası ile aynıdır. Çok kolay bir şekilde kesebilirsiniz. Kediniz uysal değilse, en son çare veterinere gitmektedir veya bir kişiden daha yardım alarak kesmeye çalışabilirsiniz.

 

Ne Kadar Sürede Bir Tırnakları Kesilmesi Gerekir?

 

Kedi tırnakları, özellikle evde yaşıyorsa, dolayısıyla bahçeli bir eviniz yoksa, hızlı uzayan organlardır. Bu sebeple düzenli olarak bakım yapmanız gerekir, fakat ayda bir bakım yeterli olacaktır. Bakımını yapmadığınız takdirde, kediniz kendi kendine de bakımını yapacaktır ama evinizdeki birçok eşyanın tırnak izleriyle dolu olacağından emin olabilirsiniz.

 

Bu sebeple eğer yapabilirim derseniz bir tane kedi tırnak makası alıp ayda bir tırnaklarını kontrol edebilirsiniz. Eğer cesaret edemem derseniz ve kediniz uysal değilse, ayda bir veterinere götürerek tırnaklarını kestirebilirsiniz.

Etiketler: kedikedi tırnağı
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR