Yorkshire Terrier Köpek Irkı

Yorkshire Terrier Köpek Irkı

Yorkshire Terrier Köpek Irkı

Yorkshire Terrier köpek ırkları genel olarak kendi hayatlarını insanlara adayan onların istedikleri gibi yaşamayı kendine hayat felsefesi edinen canlılar olarak bilinmektedir. Estetik ve sevimli görünüşleri ile apartman ve ev hayatına uyumlu bir yaşam tavrı sergilemesi de bu köpek ırkının bir diğer sevilme nedenidir. Yorkshire cinsleri için en sevilen insan dostu tabirini kullanmak hiç de yanlış olmaz.

Yorkshire Terrier Köpek Irkının Karakteristik Özellikleri

Yorkshire Terrier köpek ırkının doğum yeri Birleşik Krallık olarak bilinmektedir. Görünüşleri bakımından kendilerine has bir görünüme sahip olmakla birlikte çok cesur ve hareketli bir yapıları bulunmaktadır. Bir diğer özelliği ise çok zeki hayvanlar olup sahiplerine bağlı kalması ve sahibinin söylediği sözlerden hiçbir şekilde çıkmaması ile sadık bir özellik gösterirler. Ayrıca sahipleri dışında pek insanla muhatap olmayan bu ırk yabancı diğer köpeklerden ve yavru köpek cinslerinden hoşlanmamaktadır. Etrafında başka bir köpek dolanması durumunda çok saldırgan davranabilirler. Kendilerine yakın davranan çocuklarla iyi geçinirler fakat çok havlamaları insanları korkutabilmektedir. Bu köpekler çok oyun oynama psikolojisinde değillerdir. Şaka maksatlı bile olsa yanına yaklaşıp onu şaşırtmaya, eğlendirmeye ya da kızdırmaya çalışmak sizi ısırmasına sebep olabilmektedir.

Yorkshire Terrier Köpeklerinin Fiziksel Özellikleri

Yorkshire Terrier köpekleri genel olarak çok uzun ve pürüzsüz tüyleriyle bilinen bir canlıdır. Sırt çizgileri ortadan ikiye bölünmüş olup tüyleri her iki yana dağılmış vaziyettedir. Bu köpeklerin vücudunda bulunan tüyler mavi renkli olup diğer bölgelerindeki tüyler açık sarı ya da ten renginde olabilmektedir. Kulakları genelde v şeklinde ve dik durarak her zaman tetikte olduğunu göstermektedir. Ayakları siyah tırnakları yuvarlak bir yapıya sahiptir. Kuyruğu kesik ve sırta kadar geldiği görülmektedir.

Yorkshire Köpek Irkının Ortalama Yaşam Süresi ve Ağırlık Bilgileri

·Yorkshire Terrier süs köpeklerinin bilinen ortalama yaşam süresi 12 ila 15 yıl arasında değişim göstermektedir.

·Boyları 13-20 santimetre olmaktadır.

·Ağırlıkları ise 3-4 kilogram kadardır.

Bu köpek cinsi tüy dökme özellikleri ile bilindiği için düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekmektedir.

Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR