Yavru Kedilerde Mama Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yavru Kedilerde Mama Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yavru Kedilerde Mama Seçimi Nasıl Olmalıdır?


Yavru kedilerin kedi mamasına geçmeden ve hayatlarının ilk 2 ayında anne sütü ile beslenmesi çok önemlidir fakat bu süreçten sonra da beslenmesi gelişimini doğrudan etkileyecektir. Beslenme sürecinde ilk aylar her ne kadar önemli olsa da anne sütü içecek durumda olmayan kedilerin sayısı oldukça fazladır. Herhangi bir sebepten dolayı annesiz kalmış kedilerin beslenmesi için ilk 2 ay toz formüle sahip bebek sütleri bulunmaktadır.

Süt tozları anne sütü içerisinde bulunan vitamin ve mineralleri içerdiği için oldukça sağlıklıdır.

 

Süt Tozuna Ek Verilecek Yavru Kedi Maması

 

İlerleyen süreçte ise kedilerin 4 aylık bir süreyi tamamlayana kadar hafif mamalar ile beslenmesi gerekmektedir. İlk 2 ay sonra ki dönemde  yaş yavru kedi mamaları kedilerin çene ve diş yapısına daha uygun olacaktır. Bu süreç içerisinde kuru mama kullanılması tavsiye edilmemektedir. Yavru kedi mamaları seçimleri gelişim sürecini doğrudan etkilediği için önemlidir. Kedinin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için bu ilk 4 ay çok önemlidir. Yeterli vitamin ve proteinlerin alınması kemik ve kas gelişimini olumlu yönde etkileyecektir.

 

4 aydan sonraki süreçte kuru mama kullanımına başlanabilir. Kedinize ilk olarak vermeye başladığınız kuru mama kedinizde tat alışkanlığı yaratacaktır. Örneğin tavuk eti içeren bir mamadan sonra kedinizin dana eti içeren bir mamaya alışması zor olabilir. Bu süreç içerisinde kediniz için en doğru olan mama türünü seçerek kuru mama eğitimine başlamanız gerekmektedir. 

 

Yavru Kedilerin Beslenme Sıklığı

 

Yavru kedilerin midesi küçük olmasına rağmen oldukça iştahlıdırlar. Yavru kedilerin öğün sayıları köpekler ile kıyaslandığında çok daha fazladır. Az miktarda fakat sık sık verilmesi tavsiye edilen yavru kedi mamaları 6. aya kadar günde 2-4 öğün arasında olmalıdır. 6. aydan sonra ki süreçte öğün sayısı aza indirilmesi ve periyodik aralıklar ile verilmelidir.

 

Yavru Kedi Maması Faydaları 

 

Yavru kedi mamaları yetişkin kedi mamalarına oranla çok daha besleyicidir. Gerek kas ve kemik gelişimi, gerekse sağlıklı tüyler için tercih edilen mamaların içeriğine dikkat edilmelidir. Kedi mamasının bir kase içerisinde ve oda sıcaklığına uygun olarak verilmesi gerekmektedir.

Ne şekilde başlarsa o şekilde devam eder mantığı ile özellikle yavru kedilerin mama alışkanlığına önem verilmesi gerekmektedir.

 

Yavru kedi mamalarında dikkat edilmesi gerek bir diğer unsur ise mama değişikliğidir. Mama değişikliği yapmak küçük mideye sahip kedilerin sindirim sistemlerini etkileyebilir. Bu durumla karşılaşmamak için sürekli kullandığınız mamanın içerisine, yeni mamasını azar azar ekleyerek alıştırmaya çalışmanız gerekmektedir. Aksi durumda önüne koyduğunuz mamayı her zamankinden farklı gördüğü için kediniz yemeyebilir. 

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR