Snowshoe Kedileri

Snowshoe Kedileri

Snowshoe kedileri atletik vücutlara sahip olmaları, çok şirin gözükmeleri ve uzun yaşamaları sonucunda en çok tercih edilen kediler arasındadır. Çok renkli bir tüy yapısına sahip oldukları için Siyam kedileri ile akraba oldukları bilinmektedir. Ilk keşfedildiği andan itibaren kürk yapıları sayesinde çok dikkat çekmişlerdir. 1960’lı Yıllarda Amerika tarafından kontrollü üretimi başlanmıştır.

Snowshoe kedilerinin ağırlıkları erkeklerde ve dişilerde farklılık göstermektedir. Erkekler 4 ile 5.5 kg arasında dişilerde ise 3 ile 4.5 kg arasında değişim göstermektedir. Kediler arasında uzun ömürlü kediler olarak bilinirler süreleri 14 ile 19 yıl arasında değişmektedir. Iyi bir bakım ve kaliteli bir mama ile kedinizin ömrünü siz de belirleyebilirsiniz.

Snowshoe kedileri kedi türleri arasında karakter olarak en farklı yapıya sahip olanlardır. Bu kediler evin içerisinde adete sizi izlerler. Öyle ki moraliniz bozuk olduğunda sizi eğlendirmek için oyunlar bile oynarlar. Depresyon geçirmeye eğilimli bir ruh haliniz varsa bu kedi türünün duygusal değişimleriniz üzerinde adete ilaç gibi geleceğini söyleyebilirim. Son derece sahiplenen bir yapıya sahip bu kedilerin özellikle dişileri size kendinizi iyi hissettirecektir.

Bu Snowshoe kedilerinin bakımları oldukça kolaydır. Sadece haftada iki kez tüylerini taramanız dışında özel bir bakıma ihtiyaçları yoktur (kullanacağınız tarağın yumuşak olmasına özen gösteriniz). Ancak evinizin temiz olması ve sıcak olması onu son derece mutlu edecektir ve size sevecenliklerini daha çok gösterecektir. Mama kabı ve su kabı temizliğine özen göstermeniz gerekmektedir çünkü kirli bulduğu kaptan yemek yemeyi reddetmektedir bu kedinizin zayıf düşmesine sebep olur. Bu kediler çocuklarla hatta bebeklerle o kadar iyi anlaşıyorlar ki eğer bir bebeğiniz varsa bu kedilere sahiplenmeniz çok doğru bir karar olacaktır. Konuşkan olan bu kediler bebeklerinize çok iyi bir arkadaş olacaktır.

Dış görünümleri beyaz kulaklarında ve göz çevresinde hafif kahverengi görüntüsü, patilerinin yumuşaklığı, masmavi gözleri ile sevimliliğine sevimlilik katan Snowshoe kedileri kediler arasındaki en güzel kediler olarak da görülebilirler. Adete bir ressam çizmiş gibi görünen bu kedilerin Siyam kedilerinden ayıran en belirgin özellik ise patilerinin yumuşacık olmasıdır.

Etiketler: kedi
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR