Siyam Kedisi

Siyam Kedisi

Hayvan severlerin özellikle kedileri seven insanların bildiği ve en çok sahip olduğu kedi türlerinden olan siyam kedisi hem oldukça zekilerdir hem de farklı gözler ve cinsleri ile ilgi çeken türler arasında yer almaktadırlar. Sizlere nasıl bakıldıklarını ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini aktarmaya çalışacağız özellikle bakımlarında dikkat etmenizde faydası olacak bazı hatırlatmaları yapmaya gayret edeceğiz.

 

Siyam kedileri asil kediler arasında yer almalarının nedenleri arasında tapınak kedileri olarak bilinmeleri ve cinslerinin tükenmemesi için korunmaya alınmış olmalarıdır. Siyam kedilerinin bakımları için uymanızda faydası olacak noktalar.

 

-1- Az tüy döken kediler arasında yer alması ile bilinen siyan kedilerinin tüylerinin haftada 1 defa bile olsa taranması bakımları yönünden yeterli olmaktadır

-2- Yalnızlığı sevmedikleri için farklı bir ırk olan kediler veya köpekler ile uyum içerisinde olacağını göz önüne almakta fayda vardır

-3- Adeta sohbet eden siyam kedileri ile sürekli konuşmanız ilgilenmenizi istediğini unutmamak gerekir. Hep peşinizde gezen ve sizler ile sanki sohbet edercesine iletişim kurmaya çalışması tek kalmak istemediğinden dolayı sergilediği davranışı olduğunu hatırlatalım.

-4- Siyam kedileri zeki oldukları için sizlerden bekledikleri ilgi ile birlikte kendileri ile oyunlar oynamanız bunu genelde top ve benzeri oyuncaklar ile gerçekleştirmeniz aynı zamanda enerjisini kullanmak için yardımcı olmanızı sağlayacaktır. Çocuklar ve diğer hayvanlar ile uyumlu olması nedeni ile evlerde beslenemeye uygun türlerden olduğunu hatırlatalım

-5- Düzenli beslenmeyi seven siyam kedilerinde bu konuya dikkat etmekte faydası olacaktır. Bir diğer önemli nokta ise aylık bakımı için veterinerlerde yapılacak muayenelerini göz ardı etmemek gerekir.

 

 

Bulundukları ortam kalabalık ise sadece bir kişiyi sahipleri olarak seçer ve en çok o kişi ile iletişim kurmaya çalışırlar ve o kişinin kucağında daha fazla zaman geçirirler sizlerde bu davranışı ile kimi sahibi seçtiğini rahatlıkla anlayabilirsiniz.

 

 

Siyam kedilerin evcil olması zeki enerjik olması nedeni ile en çok tercih edilmelerinin yanında insanlara yaklaşımı ile kendisini sevdiren ve olduğu ortama kolayca alışması aynı zamanda sosyal olması sahiplerine, çocuklara düşkün olması ile bilinen siyam kedilerinin beslenmesi oldukça zevkli ve kolaydır.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR