Sibirya Kedisi

Sibirya Kedisi


Sibirya Kedisi

 

Hayvan severlerin ve özellikle evde beslemek isteyenlerin en fazla tercih ettiği kedi yâda köpekler ve cinslerini iyice araştırıp karar verdikleri ve özellikle binalarda beslenmeye uygunluğuna bakıldığını biliyoruz. Kedi beslemek isteyenlerin bu yönde en fazla tercih ettiği kedi türleri arasında Sibirya kedileri bulunmaktadır.

 

Sizlere Sibirya kedisininbakımı ve özellikleri hakkında aynı zamanda nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklamaya çalışacağız.

 

-1- İnsanlar ve çocuklar ile güzel anlaşması ile bilinen Sibirya kedisi adından da anlaşılacağı gibi soğuk ortamlara dayanıklı üç katmanlı tüy yapısına sahip kediler arasında yer almaktadır.

 

-2- Hareketli olması nedeni ile oynamayı sevmesi ve yüzmeyi bilmesi ile tanınmaktadır. Haftada iki yâda üç defa özellikle tüylerinin taranması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Uzun ve sık, kabarık tüyleri ırkının geldiği yerde soğuğa dayanıklı türler arasında yer almasından soğuk hava şartlarına alışkın olmasından dolayı tüylerinde yapışma topaklanma olmamsı yönünde önemlidir. Bunun yanında diş ve kulak temizliğine de özen göstermek gerekmektedir.

 

-3- Çocuklarla ve sahipleri ile olduğu kadar köpekler ile de anlaşan Sibirya kedileri koruyucu yapısı ile bilinmektedir. Fakat geçmişte bilindiği gibi ormanlık ve yaban hayattan evcilleştirildiği için küçük hayvanlar ile aynı ortamda bulundurulmaması tavsiye edilmektedir.

 

-4- Özel kedi türlerinden olması iri, büyük olması ile bilinmekte ve aynı zamanda alerji yapmayan türlerden olması ile bilinmektedir. Bu özelliği nedeni ile oldukça fazla tercih edilmesine neden olmaktadır. Üç kilo ve sekiz kilo arasında değişen ağırlığa sahip olmaktadırlar.

 

-5-Bütün evcil hayvanlar gibi Sibirya kedileri deyaşlarına uygun özel mamalar ile beslemek gerekir ve belli dönemlerde veteriner kontrollerini ihmal etmemenin faydası olacaktır.

 

Doğa koşullarına en uygun kedi türleri arasında yer alması ile birlikte 1996 yılında uluslar arası kedi birliği örgütlerin tanıdığı ve kabul ettiğini hatırlatmak isteriz.

 

Bakımlarına gerekli özen gösterildiği zaman ömürleri 11 veya 15 yıl arasında değişen Sibirya kedileri aynı zamanda sahiplerine sadık olması ile bilinmektedir. Türleri gereği oldukça hareketli ve en çokta atlamayı seven oyunlarda kullanılan oyuncakları kolayca tanıma gibi yeteneğe sahip olması meraklı, zeki olduğunu göstermektedir.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR