Shih Tzu

Shih Tzu

Shih Tzu

Küçük köpek denildiğinde ilk akla gelen Shih Tzu cinsi köpeklerdir. Sevimli ve atik görünümleri ile birçok kişinin tercih sebebidir. Geçmişi çok eskilere dayanan bu köpeklerin 17. Yüzyılda ortaya çıktığı bilinmektedir.

 

Shih Tzu Özellikleri Nelerdir?

 

Shih Tzu cinsi köpekler cesur ve inatçı bir yapıya sahiptirler. Neşeli, dayanıklı, zeki olan bu köpekler çoğu zaman küstah ve kibirli de olabilmektedir. Genellikle çocuklarla iyi anlaşmaktadır ancak sinirlendiğinde ya da şımardığında ısırabilmektedir. Bu nedenle temkinli yaklaşmakta fayda bulunuyor. Özellikle küçük çocukları olanlar için ne yapacağı pek elli olmadığında temkinli olunmalıdır. Oyuncu ve canlı bir yapısı bulunan bu köpekler çevresinde sürekli insan olsun isterler. Cana yakın olduklarından yabancılara karşı da çabuk ısınırlar. Kararlı bir eğitim süreci isteyen bu köpekler genelde sessizdir. Özellikle ev ortamında çok sık havlamazlar. Ev içinde yeteri kadar hareketli olan bu köpekleri bahçesiz bir evde de rahatlıkla besleyebilirsiniz.

 

Shih Tzu Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

 

Küçük ancak dayanıklı bir köpektir. Uzun bir kürk yapısına sahip olmasına rağmen ısıya karşı oldukça duyarlıdır. Kafası yuvarlaktır ve belirgin sakal ve bıyık yapısı bulunmaktadır. Tüyleri tüm vücudu ile birleştiğinden genel olarak kulaklarını saklar. Kısa bir burnu ve siyah bir burun ucu bulunuyor. Dış görünüşü bakımından oldukça sevimli ve minik bir köpektir.

Shih Tzu Bakımı Nasıl Olmalıdır?

 

Shih Tzu cinsi köpeklerin uzun ömürlü olabilmesi için düzgün bakım şarttır. Düzenli bir tarama köpeği ölü tüylerden arındıracaktır. Böylece daha sağlıklı bir görüntüye kavuşacaktır. Haftalık olarak tüy bakımı yeterlidir. Yani her hafta bu küçük dostunuzun tüylerini taramalısınız. Aynı zamanda düzenli tırnak bakımı da gerekiyor. Bunu hayvan kuaförlerinde düzenli bir şekilde yaptırabilirsiniz. Köpeğinizim ağız yapısı küçük olduğundan ağız içi enfeksiyonlara karşı düzenli fırçalama önerilmektedir. Aynı zamanda meraklı bir hayvan olduğundan dışarı çıkardığınızda özellikle doğada zehirli otları yememesi için çok dikkatli olmalısınız. Aşı takvimini ihmal etmeden yaptırmalısınız. Harekete seven bir köpek cinsi olduğundan düzenli egzersiz şarttır. Dışarıda yürüyüş yaptığınız zaman size bu konuda iyi bir arkadaş olacaktır. Apartmanda yaşıyorsanız uzun yürüyüşlere düzenli olarak çıkarmalısınız
Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR