Pomeranian

Pomeranian

1. Pomeranian Köpek Cinsi

Hayvanlar bir insan için bazen normal bir arkadaş bazen de aile içerisinde bir parça olabilmektedir. Özellikle köpekler için sadakat konusu herkes tarafından bilinen bir konudur. Pomeranian cinsi köpekler de görünüşleri itibariyle çok sevimli olan bir ırk olmasıyla son yıllarda dikkatleri üzerine çekmiştir.18.yy itibariyle adını da aldığı Pomeranya bölgesinde ortaya çıkmış olan bu köpek ırkı duruşları itibariyle İngiliz kraliyet ailelerinde ilk defa bakılmaya başlandığı bilinmektedir. Hem sevecen hem de evcil bir özellik gösteren bu cinsin özelliklerini gelin birlikte inceleyelim.

1.1 Pomeranian Köpek Cinsinin Genel Özellikleri Nelerdir?

Pomeranian cinsinin ilk olarak doğduğu bilinen yer Almanyadır. Bu ırkın ortalama yıl yaşadığı bilinmektedir. Ağırlıkları genel olarak 1-4 kilo arasında değişmekle beraber boyları 20-30 cm arasında olmaktadır. Bu cinsin diğer özellikleri arasında şunlar gösterilebilir:

·Enerji düzeyleri çok yüksek oldukları için hareketli yapıya sahip canlılardır.

·Çok fazla spor ve egzersize ihtiyaç duymayan canlılardır.

·Genel olarak fazla köpek arasına girmez ve anlaşamazlar

·Kendi cinsindeki avrularıyla normal bir geçim sağlayabilirler.

·Çok sevilen bir diğer özelliği ise çocukları çok sevverler ve iyi anlaşırlar.

·Tanımadığı insanlara karşı çok samimi olmayı sevmezler ilk olarak uzaktan izleyip mesafeli bir şekilde yaklaşmayı tercih ederler.

·Süs köpekleri olarak bilinen bu ırkın koruyucu özellikleri yoktur. Herhangi bir evi koruması ya da bir olaya karışması beklenmemelidir.

1.2Pomeranian Köpeklerinin Karakteristik Özellikleri

Pomeranian köpek cinsi yabancı köpeklere yaklaşma konusunda mesafeli davranmaktadır. Kendi türlerine de mesafeli durabilir fakat yabancılara nazaran daha yakın olabilirler. Bu köpeklerin en bilinen özellikleri oyunculuk yapılarına sahip olmasıdır. Etrafındaki insanlardan hoşgörü ve şefkat beklemekle beraber sürekli ilgi isteyen canlılardır. Sürekli etrafına gülücükler saçan bir yapıya sahiptirler. Çok tercih edilmelerine rağmen tek olumsuz yönü pahalı olmalarıdır.

1.3Pomeranian Köpek Cinsinin Fiziksel Özellikleri

Pomeranian köpek cinsinin karakteristik özelliklerine de bakıldığında anlaşılacağı üzere diğer köpekler arasında süslü ve sevimli bir görünüşe sahip olan ırklar arasındadır. Farklı renklere sahip olan bu canlılar genel olarak kahverengi, turuncu ve krem renklerinde olmaktadır.

Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR