Pixie Bob Kedileri

Pixie Bob Kedileri

Pixie Bob Kedisi


Pixie Bob kedisi görüntüleri ve kuyruksuz olmaları nedeniyle oldukça vahşi görünseler de tam aksine çok sevecen ve eğlenceli görüntüleri vardır. 1985 yılında tesadüfen ortaya çıkmış kedi türüdür. Bu kedi türü bir ambarda dünyaya gelmiştir ve sahibi ona Pixie ismini vermiştir. Pixie kedilerinin cinsiyeti kızdır, çiftleştirildiği cins bilinmemekle birlikte vahşi ormandan geldiği düşünülmekte. 1994 Yılında kabul görülen bu kediler, oldukça ilgi görmeyi başarmıştır.

 

Pixie Bob Kedisi Özellikleri 

Pixie Bob kedilerinin ağırlıkları 3.5-5.5 kilogramı bulmaktadır. Çok fazla büyümeye müsait olan bu kedi cinslerinin erkekleri 13 kilograma kadar büyümektedir. Yaşam süreleri ortalama bir kedi ile hemen hemen aynıdır (10 ile 15 yıl arasıdır).

Pixie Bob kedileri her ne kadar vahşi bir ormandan geldiği bilinse de son derece uysal ve sevecen kedilerdir. Sahiplenen kişiler tarafından da hemen uyum sağladıkları bilgisine ulaşılmaktadır. Sakin mizaçları ve oyun oynamayı çok seven yapıları vardır. Son derece akıllı kedilerdir. Oyun oynamayı severler ancak oturmaktanda çok hoşlanırlar. Özellikle köpekler gibi rahatlarına düşkün olan bu kediler uykunuzu getirebilir. Seyahat etmeyi seven ve evcil hayvanlarınızı da yanınızda gezdirmekten hoşlanıyorsanız Pixie Bob kedileri arabalarda yolculuk etmeye bayılırlar. Özellikle dışarda tasmayla gezdirilen kedi cinslerindendir.

Pixie Bob kedilerinin bakımları biraz zor olabilir çünkü çok fazla tüy döken kedi türüdür. Çift katlı kürk yapısına sahip olan bu kedileri haftada iki kez tararsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Çocuklu bir aileyseniz özellikle tavsiye edilen kedi türleri arasına girer Pixie Bob’lar. İnsanlarla ve çocuklarla iletişimi oldukça sevecen ve eğlencelidir. Evinizde bir de köpeğiniz varsa hiç zorluk çekmezsiniz çünkü bu kedilerin karakterleri köpeklere çok yakındır, adete köpeklere özenen kediler de diyebiliriz. Bu kedilerin bakımını ve beslenmesini düzenli bir şekilde yaparsanız evinizde size mutluluk getirecektir. Sesiz bir kişiliğe sahip olması da onu eve almanızdaki bir diğer nedenler arasına girebilir.

Pixie Bob kedileri American Bobtail kedilerine de çok benzerlik gösterir. Ancak pofuduk uysal ve özellikle erkeklerin çok kilolu olmaları gibi sebeplerden dolayı onlardan ayrılır. Sahiplenen bir çok insanın da söylediğine göre evde beslenebilecek en uysal ve uyumlu kediler arasına girmişlerdir.

Etiketler: kedi
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR