Pitbull

Pitbull

Pitbull Cinsi Köpekler

Pitbull denince bir çok insanın içini korku kaplamaktadır. Karakteristik özellikleri düşünüldüğünde pitbullar diğer köpeklere göre biraz daha ciddi ve vahşi olarak bilinmektedir. Ancak 19.yy’dan beri süregelen eğitimler sonucunda iyi huylu ve sahibine oldukça bağlı köpekler haline gelmiştir. Yani diğer bir deyişle sahibi nasıl yetiştirirse köpek de ona göre davranış sergilemektedir.

Pitbull Köpeğinin Özellikleri

Pitbull köpekleri genellikle koruma amaçlı eğitilip savaşçılık özellikleriyle bilinirler. Pitbull İngiltere coğrafyasında doğup büyüyen ve bulldoglar ile terrier köpeklerinin çiftleşmesi sonucu oluşan bir ırktır. Bu köpekler daha sonra Amerika’ya götürülüp orada ciddi eğitimler alarak güç anlamında sahiplerine oldukça yardım etmişlerdir. 16-20 kilo arasında değişim gösteren Pitbull cinsi köpeklerin yükseklikleri genel olarak 40-50 cm arasında değişmektedir. Karşısında düşman olduğunu hisseden pitbullar sevdiği insanları korumak amacıyla karşısındakine karşı çok cesur davranarak korumacı bir psikolojiye girmektedir.

Pitbullun Karakteristik Yapısı

Görünüşleri bakımından sert ve ciddi bir yapısı bulunmasına rağmen iyi eğitim alması koşulunda evcimen ve sakin bir köpek haline dönüşebilmektedir. Aldıkları bu eğitimlerden sonra saldırganlık özellikleri törpülenerek yerini uysallığa bırakmaktadır. Bu köpekleri eğitirken çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Yanlış yapılan bir hamlede sahibine veya çevresine zarar verme potansiyeli çok yüksektir. Ayrıca verilen eğitimler sportif ağırlıklı olduğu için ev hayatında yaşamaları mümkün değildir. Pitbullar için en doğal yaşam alanları büyük köpek alanları ya da büyük bahçeli evlerdir.

Pitbullun Fiziksel Özellikleri

Pitbullar görünüm bakımından farklı oldukları için ilk görenler pitbulları diğer köpeklerden kolay bir şekilde ayırt edebilmektedir. Bu cinsin genel olarak fiziksel özellikleri şöyledir:

·Genel olarak güçlü bir yapıda, tıknaz ve iri yapılıdır. Bu cinsin en güçlü yerleri kafatası ve çene kısmıdır. Bu yapısı itibariyle bir ısırığında bile insan etini koparacak kadar baskı uygulayabilmektedir.

·Kulakları genellikle kesik olur ve yuvarlak gözlere sahiptirler.

·Dişleri çok keskindir. Bir eti veya kemiği çok kolay bir şekilde parçalayabilir.

·Sırt bölgesi kısa fakat çok güçlüdür.

·Tüyleri kısa ve sert bir yapıya sahiptir.

·Kuyrukları vücut hatlarına bakıldığında kısa bir yapıya sahiptir.

Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR