Papillon

Papillon

Papillon 

Evcil hayvan denildiğinde ilk akla gelen köpekler oluyor. Hem dost canlısı hem de kolay eğitilir olması nedeni ile birçoğumuzun evlerinde artık köpek dostlarımız bulunuyor. Papillon cinsi köpekler hem ufak olmaları hem de sevimli olmaları açısından özellikle bayanlar tarafından çok sık tercih edilmektedir. Her hayvanın kendine özgü özellikleri bulunuyor ancak Papillon cinsi köpekler hem görünüşleri hem de cana yakın olmaları nedeni ile birçok kişinin tercih sebebi oluyor.

 

 

Papillon Köpek Cinsi Özellikleri Nelerdir?

Bu cins köpekler eğitimlere kısa sürede cevap vermeleri ile tanınırlar. Çok güçlü bir sahiplenme duyguları vardır. Sahiplerini hemen benimser ve sahiplenirler kimseyle de paylaşmak istemezler. Şirinlikleri ile ön plana çıkan bu köpekler oyuncak köpek ırklarının en eskilerindendir diyebiliriz. Küçük boyutlarda olan bu köpeklerin tüyleri oldukça uzundur. Diğer özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;

*Sincap gibi uzun kuyruğu bulunmaktadır.

*Kelebek şeklindeki tüyleri olması nedeni ile kelebek köpek olarak da bilinmektedir.

*Kuyruk ve kulak kısımlarında insan saçını andıran perçemleri bulunmaktadır.

*Genel olarak vücut rengi beyazdır.

*Üzerindeki tüyler onun daha saf ve temiz görünmesini sağlıyor.

Bu tür özellikler Papillon cinsi köpeklerin en belirgin özelliklerindendir. Birçok kişi bu özelliklerden dolayı bu köpekleri tercih etmektedirler.

 

 

Papillon Cinsi Köpeklerin Karakter Özellikleri Nelerdir?

Oldukça zeki hayvanlar olduğunu söyleyebiliriz. Bir konuda eğitmek istediğinizde bunun cevabını çok kısa sürede alabilirsiniz. Sıcak kanlı olarak bilinirler ancak zaman zaman tahmin edemediğiniz şekilde sert tepkiler de alabilirsiniz. Ev içerisinde besleyecekseniz oldukça sessiz hayvanlardır. Sahiplerinin komutlarına kısa sürede yanıt verirler. Yabancılara karşı genel olarak mesafeli duran Papillon cinsi köpekler sahiplerine karşı aşırı bir şekilde sahiplenme duygusu yaşarlar. Tuvalet alışkanlıkları biraz zor bir süreç olabilmektedir. Bu köpekler için tuvalet alışkanlığı dışında birçok konuya uyum sağlayabilir diyebiliriz. Dışarıda farklı cinste bir köpek gördüğünde hemen havlamayı tercih eder. Bu kendi kendine bir savunma mekanizmasıdır.

 

Papillon Cinsi Köpeklerin Bakımı Nasıl Olur?

 

Aile hayvanı olarak bilinir. Saçları çok sık ve parlak olduğundan günlük bakımı çok önemlidir. Düzenli tarama işlemi gerektirir. Günlük 10-15 dakikalık bir tarama süreci yeterli olmaktadır.

Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR