Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?

Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?

Muhabbet Kuşunu Konuşturma Yöntemleri

Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur? Evinize yeni bir muhabbet kuşu aldığınızda ilk olarak herkes onu konuşturmak ister. Fakat konuşturmak için neler yapılması gerektiği hakkında fikriniz olmayabilir. Bu yazımızda muhabbet kuşları ile nasıl iletişim kurulması gerektiği, nasıl konuşturulduğu ve ne kadar sürdüğü ile ilgili detaylardan bahsedeceğiz. Muhabbet kuşları genel olarak sizin yaptığınız hareketlerin ve söylediğiniz sözlerin tekrar edilmesinden hoşlanır. Konuşturmayı öğretmek uzun zamanınızı alabilir. Fakat öğrenmeye başladığında hızlı gelişerek size iyi bir dost olabilir.

Muhabbet Kuşunu Konuşturmak Ne Kadar Vaktimi Alır?

Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur? Konusunda merak edilen diğer bir detay bu işlemin ne kadar süreceğidir. Öncelikli olarak aldığınız kuşun kafesini belirleyip onun ortamınıza adaptasyon sağlamasını beklemelisiniz. Ondan sonra konuşmak için gerekli eğitimleri vermeye başlayabilirsiniz. Eğer daha hızlı konuşturmak istiyorsanız erkek muhabbet kuşlarını tercih etmelisiniz. Erkek kuşlar dişi kuşlara göre daha hızlı konuşmayı öğrenmeye yatkındır. Elbette dişi kuşlar da konuşabilir fakat bu erkek kuşlara göre daha uzun sürer. Dişi kuşlar sizden ilgi bekler ve sabır gerektiren kuşlardır. İlk 6 ay içerisinde konuşmaya başlayan muhabbet kuşlarında asıl nokta sizde bitiyor. Ne kadar iyi eğitim verirseniz o kadar hızlı sürede konuşmaya başlamaktadır.

Muhabbet Kuşlarının Eğitimi

Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur? Noktasında en önemli konulardan birisi de şüphesiz muhabbet kuşu konuşturma eğitimleridir. Muhabbet kuşunuza eğitim vermeden önce sizi sahiplenmesini sağlamalısınız. Elinize gelmeye ve size güvenmeye başladıktan sonra konuşma pratiklerine başlayabilirsiniz. Konuşma eğitimi küçük yaşlardan itibaren başlamaktadır. Yavru iken verilen eğitimlerde 35-40 günlük olan kuşlar en verimli eğitim verilen kuşlardır. Eğitime kolay kelimeler ile başlamalısınız. Örneğin kendi isminizi sürekli tekrar ederek bu eğitime başlayabilirsiniz. Muhabbet kuşuna söylediğiniz kelimelerinde anlaşılabilir olması gerekmektedir. Net olarak söylediğiniz kelimeleri gün içerisinde sürekli tekrar etmelisiniz. Muhabbet kuşları size bakmasa bile sizi takip eder.

Muhabbet Kuşu Hangi Harfleri Sever?

Kuşunuzu daha hızlı konuşturmak için şu kelimeleri kullanın:

·Pişt

·Babacık

·Aşkım

·Canım

·Cici

·Koş koş

·Minnoş

·Maviş

·Öpücük

Etiketler: kuş
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR