Muhabbet Kuşlarında Tüy Dökümü

Muhabbet Kuşlarında Tüy Dökümü

Muhabbet Kuşlarında Tüy Dökümü

 

 

Her hayvanda olduğu gibi muhabbet kuşlarınında tüy dökümü zamanları bulunur. Muhabbet kuşu tüy dökme sorunları fizyolojik ve patolojik olarak ikiye ayrılmaktadır. Mevsim geçişleri fizyolojik dökülme olarak kabul edilirken, patolojik dökülmeler hastalıkların ve sorunların habercisidir. Bu dönemlerde vitamin eksiklikleri varsa veteriner hekiminizin önerdiği kuş vitaminleri alarak vitamin desteği ile kuşlarınıza yardımcı olabilirsiniz. Kuşlar küçük ve masumdur, gerektiği zaman onlarında yardıma ve tedaviye ihtiyaçları vardır. Bu yüzden evinizde beslediğiniz hayvan ne olursa olsun, onu benimsemelisiniz ve onu ailenizin bir parçası olduğunu hissettirmeniz gerekir.

 

Kuş Vitaminlerini Nereden Bulabilirim?

 

Kuş vitaminlerini her yerde bulabilirsiniz. Pet shoplarda ve veterinerlerde, hatta süpermarketlerde bulabilirsiniz. Kuşlarınıza vitamin ve mineral vermeden önce mutlaka kuşu veterinere gösterin. Böylece hangi vitamin ve mineralden eksik kaldığını öğrenebilirsiniz. Her şeyin fazlası zarar dediğimiz söz burada daha fazla geçerli olmaktadır.

 

Kuşlar Neden Tüy Döker?

 

Kuşların tüy dökmesindeki en büyük sebeplerden bir tanesi mevsim değişikliği veya psikolojik nedenler olabilir. Genel mevsim geçişlerine bağlı olarak muhabbet kuşlarında tüy dökülmesi yılda 1 veya 2 kez meydana gelmektedir. Tüy dökümü döneminde muhabbet kuşları kış döneminden kalma kalın tüylerini dökerek mevsimsel hazırlıklar yaparlar. Muhabbet kuşlarının tüy dökümleri döneminde gözlemleyeceğiniz tüy dökme süreleri ve bu dönemi nasıl geçirdikleridir. Bu süreler ortalama 10 ya da 15 gün sürmektedir. Eğer muhabbet kuşunuzun beslenmesinde farklılıklar gözlemliyorsanız veteriner hekiminizin tavsiyesi ile kuş vitaminleri ile ona destek sağlamalısınız. 

Kuşlar hassas canlılardır, bu sebeple hastalandığında da bunu anlamak zordur. Kuş vitaminleri her ne kadar bütün petshop ve veterinerlerde bulunsa bile, hemen alıp kuşa vermeye çalışmayın. Her kuşun cinsine özel farklı vitaminler ve mineraller bulunmaktadır.

 

Kuşlarda Depresyona Girebilir

 

Sanmayın ki psikolojik sorunlar sadece insanlarda oluyor. Kuşlarda da depresyon sorunları ve psikolojik sıkıntılar olabilir. Özellikle çok fazla ev değiştiren kuş ise veya onunla hiç ilgilenmiyorsanız, bu kuşun depresyona girmesine neden olacaktır. Bu yüzden evinizde hangi hayvanı beslerseniz besleyin, onu ailenizin bir parçası olduğunu hissettirmeniz çok önemlidir. Kuşlardaki depresyon maalesef kuşun çok fazla içine kapanmasına ve ölmesine bile neden olabiliyor.

 

Kuş Vitaminleri Fiyatları

 

Kuş vitaminleri fiyatlarını internet üzerinden de araştırabilirsiniz. Birçok farklı vitamin ürünleri olduğundan mutlaka farklı fiyatlar bulunmaktadır. 10 veya 15 liralık vitaminler ve minerallerden 100 lira veya daha pahalı olan vitaminlere kadar birçok takviye ilaç ürünleri bulabilirsiniz. Kuşlar hassas hayvanlardır, dolayısıyla bedenleri de çok hassastır ve dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu sebeple eğer bir kuş sahibi olacaksanız, çok iyi araştırma yapıp bir kuş almanız gerekir. Hatta hangi kuş türünü alacağınıza göre de kendinizi hazırlamanız gerekmektedir. Her kuşun farklı bakım yöntemleri bulunmaktadır.

Etiketler: kuş
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR