LaPerm Kedileri

LaPerm Kedileri

LaPerm kedileri ilginç tüy yapıları sayesinde dünyada en çok ilgi gören kediler arasına girmeyi başarmışlardır. Olağanüstü kişilikleri ve sevecen görüntüleri ile kedi sahiplenmek isteyen kişilerin en çok istediği kedilerden olmuşlardır. 1980 Yılında tesadüfen fark edilen bu kedi türünü bir çift bulmuştur. Kıvırcık saçları şeklinde kısa sürede yoğun talep gören LaPerm’ler ödül alan kediler arasına girmeyi başarmışlardır.

LaPerm kedileri aşırı kabarık ve kıvırcık tüylere sahip oldukları için ünü bir çok ülkeye gitmiştir. Oldukça akıllı, uysal, eğlenceli yapıya sahip olan bu kediler sahipleri tarafından çok sevilirler. Çok meraklı olan bu kediler sahiplerini ve evde olan her şeyi dikkatli bir şekilde inceler. Bir şey inceleme konusunda o kadar odaklanır ki kafasını bir o yana bir bu yana çevirip sevimli hareketler sergiler. Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmayan LaPerm kedileri uzun süreli seyahat yapıyorsanız ve evi boş bırakacaksanız tercih edilecek kedi türü değillerdir. Uzun süre yalnız kaldıklarında ağlamaya başlarlar.

LaPerm kedileri sahibiyle beraber olmaktan çok mutluluk duyan kedilerdir. Doğayla iç içe olmayı doğada koşturmayı da çok severler. Eğer bahçeli bir eviniz varsa bu kediler size çok uyum sağlayacaktır. Ancak diğer evcil kediler gibi başı boş bırakıldığı takdirde sizi terk etme ihtimalleri de vardır bu yüzden dikkat edilmesi gerekir.

LaPerm kedileri yumuşacık koyun gibi tüylere sahip olmaları orantılı bir yapıya ve kaslı vücuda sahip olmaları gibi vücut özelliklerine sahiptirler. Kuyruk yapıları hayli kabarıkdır bu da onları daha sevimli kılar. Diğer kedilerde olduğu gibi bakımı önemlidir. Tüyleri haftada iki defa taranmadığı takdirde kabarıp dökülmeye başlar, bu da evinizi kirletebilir. Tüyleri kıvırcık ve güçlü olduğu için tüy içerisinde pire ve bakteri olabilir. Bunun için veterinerinizden serum isteyebilirsiniz, bu kedinizin daha sağlıklı bir görüntüye sahip olması için önemlidir. Bu kediler oldukça titiz bir yapıya sahiptirler. Özellikle bulunduğu yerin kirli olmasından huzursuz olabilir. Mama ve su kabı düzenli olarak dezenfekte edilmediği takdirde kediniz mama yemeyecek ve kilo kaybedecektir. Bu da kedinizin erkenden ölmesine sebep olabilir.

Etiketler: kedi
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR