Kuş Vitamini

Kuş Vitamini

Muhabbet Kuşu Vitamini, Kuş Vitamini Nasıl Kullanılır? 

Merhabalar, bugün sizlere bir muhabbet kuşu sahibi olarak kuş vitamini hakkında bildiğim şeyleri aktarmaya çalışacağım. Öncelikle kuşlara vitamin verilirken mutlaka bilinçli olmak gerekiyor. Bilinçsizce kullanılan vitaminler kuşunuzu hasta edebilir veya zararlı sonuçlar doğurabilir. Böyle bir durumla karşılaşılmak istenmiyorsa mutlaka kuş vitaminleri bir veteriner hekim danışmanlığı altında kuşların sularına eklenmelidir. Aynı anda birden fazla vitamin kesinlikle suya damlatılmamalıdır. Kuş Vitamini kullanıldığı günün ertesi gününde mutlaka suyun tazelenmesi gerekmektedir.

Kuş Vitamini

Kuş vitamini muhabbet kuşu, sultan papağanı, finch ya da papağanlar kısacası hangi tür olursa olsun kuşlarımızın sularına mililitresine göre birkaç damla ekleyerek verdiğimiz besin takviyeleri ve destekleyici vitaminlerdir. Kuş vitamini her gün kullanılmamalıdır. Kuşlarımızın bizim aksimize çok daha narin ve savunmasız olduğu gerçeği asla unutulmamalıdır. Kuşumuz tüy dökme dönemi ve yumurtlama döneminde değilse her gün ardı ardına vitamin vermek yerine arada kuşları dinlendirmeyi deneyebiliriz.

Kuşlarımızın alması gereken vitaminleri daha çok damla tarzında olanlardan değil de doğal yollardan da sağlayabiliriz. Örneğin kuşunuzun hoşuna gidebilecek taze sebze ve meyvelerle sağlayabilirsiniz. Kuşunuza tatması için ürkütmeden uzatırsanız nelerden hoşlanıp hoşlanmayacağını görmüş olursunuz. Taze sebze ve meyvelerle sağlamanız kesinlikle kuşunuzun yararına olacaktır bunu unutmayınız. Kuşunuzun hoşuna giden bu meyve ve sebzelerden ona lapa yapmayı bile deneyebilirsiniz, emin olun çok hoşuna gidecektir.

Birazda sizlere bildiğim ve kullandığım vitaminlerden bahsedeceğim. C vitamini ağırlıklı solunum sistemi güçlendirici vitaminler kuşlarımızın bağışıklık sistemini, solunum sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar. Kuşum tüy dökme dönemine girdiği zaman veteriner hekimimin tavsiyesiyle A vitamini ağırlıklı olan vitaminleri tercih ediyorum. Bu vitamin hem tüy değişim dönemini hızlandırıyor hem de metabolizmasını desteklemeye yardımcı oluyor.

Ve benimde daha bilmediğim kullanmadığım bir çok kuş vitamini türü bulunuyor. Her ne olursa olsun kuşlarımıza iyi bakmak istiyorsak onları böyle yapay olan şeylerden uzak tutmalıyız. Kuşlarımız daha önce de bahsettiğim gibi yapay yoldan aldığı vitaminleri, doğal yollarla da alabilirler. Unutmayınız ki her şeyin fazlası zarar doğal yollarla bile olsa bunlardan da fazla kuşunuza vermemenizi tavsiye ederim.

Etiketler: kuş
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR