Kuru Mama Ne Kadar Sağlıklı?

Kuru Mama Ne Kadar Sağlıklı?

Kuru Mama Ne Kadar Sağlıklı?

 

 

Eğer köpek veya kedi besliyorsanız, onlara verebileceğiniz en sağlıklı mamalar, onlar için üretilmiş olan kuru ve yaş mamalardır. Bu mamaların içerisinde kedi ve köpeğinizin ihtiyacı olduğu bütün besin maddeleri bulunduğundan, sabah, öğle ve akşam yemeği şeklinde mama verdiğiniz zaman kedi veya köpeğiniz için yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra ödül veya tatlı niyetine farklı mamalar var, haftada bir defa veya iki ya da üç güne bir defa kullanabilirsiniz. Kedi ve köpeklerinizin sağlıklı olmaları için, onlar için üretilen mamaları vermeniz çok önemlidir.

 

Köpek Maması Türleri

 

Köpek besliyorsanız, en önemlisi köpeğinizin kaç yaşında olduğunu bilmeniz gerekiyor. Yavru köpekler ve yetişkin köpekler için farklı kuru mamalar bulunmaktadır. İnternet üzerinden köpek maması yazdığınızda karşınıza birçok farklı köpek maması ürünleri çıkacaktır. Kuru mama için farklı markalar bulunmaktadır. Mama alırken önemli olan bilindik markalardan mama almanızdır ve dışında yazan besin maddelerine dikkat edin.

 

Kedi Maması Türleri

 

Köpeklerin dışında evinde kedi besleyen milyonlarca kişi bulunuyor. Evcil hayvanlar hassastır, bu yüzden özellikle mamalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Kedinizi beslerken ayrıca çok dikkat etmeniz gerekiyor. Bazen saldırgan, hatta çok fazla tırmalayabilirler, fakat bedenleri hassastır. Kedi mamalarında dikkat etmeniz gereken, köpeklerde olduğu gibi mamaların içerisinde bulunan besin maddeleri. Kediler ve köpeklerin almaları gereken besin maddelerin miktarı farklıdır, bu yüzden mama paketlerine her zaman dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca mutlaka orjinal pakette satılan mamaları almanız gerekir.

 

Orjinal Mamaları Almaya Özen Gösterin

 

Bazıları ucuz olsun diye ucuz kedi maması veya köpek mamasına yönelebiliyor, fakat bu kedi ve köpeğinizin sağlığı açısından iyi değildir. Bu şekilde kedi veya köpeğinizin sağlığını tehdit etmiş oluyorsunuz. Siz kendiniz için ne kadar en iyi kalitede yiyecek ve içeceği almaya çalışıyorsanız, kedi ve köpekler için de aynısı geçerlidir. Onlar hayvan diye en ucuz mama olsun diye düşünürseniz, yanılmış olursunuz. Onlarda birer can ve unutmayalım ki onlar belki de size en sadık can olacaklardır. Bu sebeple onların sağlığına dikkat etmeniz çok önemlidir. Gerekirse en kaliteli mamayı alabilirsiniz. Zaten bir paket 100 liranın altında olup uzun bir süre size yeterli olacaktır.

Etiketler: köpek
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR