Köpeklere Çikolata Verilir Mi?

Köpeklere Çikolata Verilir Mi?

Köpeklere Çikolata Verilir Mi?

Günümüzde birçok insan evinde ya da bahçesinde köpek beslemektedir. Köpek sahiplenmek ile hem dost kazanmış olursunuz, hem de sorumluluğunuz biraz artmış olur. Çünkü köpeğin doğru beslenmesi ve yararlı yiyecekleri yemesi oldukça önemlidir. Köpek sahibi olan birçok insanın sorduğu sorulardan birisi de "Köpeklere çikolata verilir mi? " sorusudur. Bu sorunun birçok cevabı vardır. Eğer köpeğiniz büyük ise ve çok az çikolata vermişseniz, sadece midesi bozulur ve kusar. Ama eğer küçük ve fazla çikolata vermişseniz eğer durum daha da ciddileşir.

 

 

Köpeğe Çikolata Verilmesi Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Şunun için hiçbir sonuç bulamadık: Hemen hemen herkesin hayır diyemediği bir lezzettir çikolata. Bu mükemmel lezzet; nasıl olurda köpekler için bir zehir olabilirki? Çikolatada bulunan teobromin maddesi insanlar tarafından sindirilebilirken köpekler için maalesef tam tersidir.Köpekler teobromini kendi sistemlerinde zararsız hale getiremezler.Bir köpeği zehirliyecek çikolata miktarı köpeğin hassasiyetine, yediği çikolatanın bitter yada sütlü çikolata oluşuna,köpeğin kilo ve ırkına bağlıdır.Sütlü çikolatalar bitterlere göre daha masumdur ama risk onlardada vardır.Genelleme yapılırsa arştırmalara göre 20 Kg lık bir köpek için 25 Gr çikolata zehir niteliği taşıyabilir.Köpeğinizi etkiliyecek miktarı tam bilmediğimizden bu harika lezzetten köpeğinizi uzak turmanızı tavsiye ederiz.Çikolata ile zehirlenmenin ilk bulguları hiperaktivitedir.Kas titremeleri kusma ishal ve kalp atışlarında artış zehirlenmenin belirtisidir.Kusmak köpeğinizin faydasına olabilir bu sebepten veteriner Hekimlerin ilk yaptığı köpeğinizin kusmasını sağlamaktır.Sizde bu durumla karşı karşıya geldiğinizde size En yakın Veteriner Kli,niğine gitmenizi tavsiye ederiz.. Aşağıdaki önerileri deneyin veya yukarıya yeni bir sorgu girin.

1.Öncelikle köpeğinizin yediği çikolata eğer sizin yediğiniz çikolatanın yarısından az ise korkulacak bir şey yoktur. Çünkü bu çikolata miktarında zehirleme yaşanmaz ve köpeğiniz de sıkıntı oluşmaz.

2. Eğer küçük bir köpeğiniz varsa ve eğer büyük bir miktar da çikolata yemişse, köpeğinizi hemen bir veterinere götürmeniz gerekecektir.

3. Unutulmamalıdır ki, siyah çikolata köpeği zehirleme konusunda oldukça kuvvetlidir. Bu yüzden siyah çikolatayı köpeğinizden uzak tutmalısınız.

Köpek Ödülleri

Köpekler insanların sevgisini kazanmak için oldukça büyük uğraşlar sarf ederler. Ve yaptıkları sevimliliklerin çoğuna karşılarındaki kişilerin onay vermesini isterler. Bu karşılık da bir öpücük ve köpek ödülü olmalıdır, böylece hem mideleri hem de kalpleri doymuş olacaktır.

Köpeklere Ödülleri Ne Zaman Verilmelidir?

Köpeklere ödül, sadece sizin öğrettiğiniz komutları yaptıklarında verilmemelidir. Bu konuda size birkaç örnek vermek istiyorum.

1.Mesela köpeğiniz sizin yerinize oturmuştur ve siz ona gözlerinizle yerinizden kalkması gerektiğini söylüyorsunuzdur. Bunu birkaç defa tekrarladığınız zaman köpeğiniz bu duruma alışacak ve siz gelmeden yerinizden kalkacaktır. Böylece ona köpek ödülünü verebilirsiniz.

2. Köpeğinizi dışarı çıkardığınız zaman eğer köpeğiniz sizin peşinizden ayrılmıyorsa ona köpek ödülünü vermelisiniz.

Köpeğe Ödül Neler Verilmelidir?

1.Yaş ya da kuru köpek maması verilebilmektedir.

2.Ufak parçalara bölünmüş bir şekilde köpek bisküvileri verilebilmektedir.

3. Pişmiş olarak sucuk veya salam verebilirsiniz.

4.Kurumuş bir şekilde peyniri parçalayarak verebilirsiniz.

5.Köpeğinize kendinize de hazırlamış olduğunuz sosisli sandviçlerden verebilirsiniz.

Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR