Köpeklerde koku nasıl gider?

Köpeklerde koku nasıl gider?

Köpeklerde koku nasıl gider?

Günümüzde hayvan severlerin evlerinde besledikleri kedi, köpek bakımlarına artık oldukça fazla seçenekler ile devam ettiklerini belirtmek isteriz bunlar hem beslediğimiz hayvanların sağlıkları için önemli hem de bizim için bakım işlerimizi oldukça kolaylaştırmaktadır bunlar ile birlikte tabi dikkat etmemiz gereken konuları da göz ardı etmemek gerekir.

Köpeklerde zaman içinde oluşan kokular tabi ki rahatsız edici boyutlara gelmeden gerekli olan önemler ile bu sorunu çözmeye çalışmak gerekir.

Sizlere köpeklerin bakımı ve kokulardan kurtulma konusunda yardımcı olmaya çalışacağız.

-1- Biliyorsunuz öncelik ile eğitimlerini ve bunlar içinde gerek beslenmeleri gerek ise tuvalet eğitimlerini öğretmekte faydalı bir konu olduğunu belirtmek isteriz.

-2- Bakım ve beslenmelerine dikkat etmeniz durumunda bu sorunlar ile daha az belki de hiç karşılaşmayacağınızı belirtmek isteriz.

-3- Banyolarının zamanında yapılması tüylerinin taranması bunun sık olması 2 günde 2 şekline yaparak dökülen tüylerden ve topaklanmalara fırsat vermemek ile birlikte kusmuk gibi durumlarda temizleme işlemlerinin ihmal edilmemesini hatırlatmak isteriz.

-4- Köpeğinizin yattığı yer yastık yâda yatak olarak alıştırdığınız yerin temiz olması sık sık yıkanması gerektiğini bu hem sağlığı için hem de kokunun oluşmaması için önemli olduğunu belirtelim mevsimler ile birlikte terleme yâda çok uzun süre aynı yerde yatması koku oluşmasına neden olabilmektedir.

-5- Sağlık konusunda bazen dışkılarında koku olması bazı hastalıklarının belirtisi olduğu gibi eğer tuvalet alışkanlığı yok ise ev içerisinde her hangi bir yere yapacağı idrar veya dışkılarında kokulara neden olacağını hatırlatmak isteriz.

-6- Genellik ile köpeklerde kuru şampuanlar önerildiğini bu şampuanları tercih etmek daha etkili olacağını belirtelim.

-7-Belli aralıklar ile yapacağınız veteriner kontrollerini ihmal etmemek gibi sizlere bu dönemlerde bakımları için verilen bilgileri göz ardı etmemek daha sağlıklı bir köpek sahibi olmanızı sağlayacaktır.

Köpeklerimizin bakımlarında şampuan olduğu kadar besleme şekli ve nelere dikkat etmenizi beslediğimiz köpeğin cinsine ve yaşına uygun olarak destek almak gerekir bu neden ile mümkün oldukça hem araştırmak hem de profesyonel destek için veterinerlerin tavsiyelerini göz ardı etmemenizi özellik ile öneririz.

Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR