Köpeklerde Balık Yağının Faydaları

Köpeklerde Balık Yağının Faydaları

Köpeklerde Balık Yağının Faydaları

 

Köpek İçin Balık Yağı Ne İşe Yarar?

 

Balık yağı birçok canlı için çok faydalı bir besin kaynağıdır. İnsanlar için özellikle belirli dönemlerde alınması gereken balık yağının faydaları saymakla bitmez. İnsan sağlığı için çok faydası bulunan balık yağının köpekler için de faydası bulunuyor. Köpek için balık yağı ne işe yarar? Sorusunun cevabı aslında çok farklı şekilde cevaplanabilir. Balık yağı aslında köpekler için doğal bir takviyedir. Günümüzde birçok besin kaynağının katkılı olduğunu düşünecek olursak balık yağı bu açıdan oldukça masumdur.

Kanser Hücrelerini Azaltır

Kanser hücrelerini azaltır. Özellikle belli bir tümör ile mücadele eden köpeklerde balık yağı bu tip kötü hücrelerin çoğalmasını engellemektedir. Bu nedenle düzenli kullanımı önerilmektedir.

Böbrek Hastalıklarını Engeller

Yaşlı hayvanların birçoğunda böbrek rahatsızlıkları görülebilmektedir. Bu durum da daha hayati hastalıklara sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle düzenli balık yağı kullanımı köpeklerde bu tür hastalıkların oluşumunu azaltır. Böbreklerin daha etkili bir şekilde çalışmasına zemin hazırlar.

Kalp ve Damar Sağlığına Etkisi Büyüktür !

Kalp ve damarların, omega 3 yağ asitleri ile daha sağlıklı işlev gördüğü bilinmektedir. İçeriğindeki yüksek orandaki E vitamini kalp ve damarlarda tahribatın önüne geçtiği ve kalp krizine neden olan bu problemleri engellediği söylenebilir.

 

Cildi ve Tüyleri Güzelleştirir

Köpeklerin tüy yapıları cinslerine göre farklılık göstermektedir. Belirli dönemlerde tüy dökülmeleri yaşanabilmektedir. Bu nedenle balık yağı kullanımı cilt ve tüylerde önemli ölçüde düzeltmeler yaşatır. Balık yağını kullanan hayvanlarda güçlü bir tüy yapısı oluşur. Ayrıca ciltte de problemler azalır. Balık yağının diğer faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

·Kemik yapısını güçlendirir.

·Geçmiş sağlık sorunlarını ortadan kaldırır.

·Daha enerjik ve aktif olurlar

Balık yağı insanlarda da farklı şekilde faydalar sağlamakta olup, köpeklerdeki avantajları da aynı insanlardaki gibi olabilmektedir.

Nasıl Kullanılmalı?

Balık yağı kullanımı düzenli olduğu takdirde bir fayda sağlayacaktır. Bu yüzden bu konu ile ilgili veterineriniz ile görüşmeniz önerilir. Veterinerin önerdiği doz ve sürede kullanımı köpeğinizin sağlığı için etkili olacaktır. Balık yağı kullanmadan önce de veterinere danışmanız gerekir. Bu durumda köpeğinizin gereksinimi ve balık yağına ihtiyaç olup olmadığı daha net bir şekilde anlaşılmış olur. Gereksiz bir şekilde balık yağı kullanımı da çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

 

Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR