Köpeklerde Ağız Kokusu

Köpeklerde Ağız Kokusu

Köpek Ağız Sağlığı Ve Diş Bakımında Önemli Noktalar 

 

Köpeklerde ağız kokusu sık rastlanılan bir problemdir. Çeşitli sebeplerden oluşabilir. Ağız hijyenine dikkat edilmemesi, diş hastalıkları ve iç hastalıklardan dolayı bu durum ile karşılaşabilirsiniz. Köpeklerde ağzı hijyeni önemli bir meseledir. Çünkü bu dostlarımızın sindirim sisteminin başlangıcı ağızlarıdır.

 

Köpek Diş Macunu

 

Köpek gibi etçil hayvanların dişleri her daim bakımlı olmak zorundadır.  Dişlerinde yaşanacak çürükler dostunuzun sindirim sisteminde problemler oluşturacağı gibi, yemek yeme yetisinde de problemlere yol açacaktır. Dostunuzda hızlı kilo verme ve yeme problemleri ile karşılaşırsanız mutlaka dişlerini kontrol ettirmelisiniz. Köpek diş macunu bu problemlerin ortadan kaldırılması için üretilmiştir.

 

Dostunuzun dişlerini günde 2 kere diş macunu ile fırçaladığınızda dişlerinde oluşacak enfeksiyon riskini en aza indirebilirsiniz. Gerekli olan ağız hijyenini böylelikle sağlamış olacaksınız. Bu sayede küçük dostunuzun ağız kokusu problemlerini de çözmüş olacaksınız. Dişlerle ilgili yaşanılan problemlerde mutlaka dostunuzu bir veterinere götürün. Detaylı incelemede ağzı problemleri tespit edilecektir. Gerekli müdahaleler neticesinde yeniden eski neşesine kavuşacaktır.

 

Köpek Diş Fırçası  

 

Diş macunu kadar diş fırçası da ağız hijyeninde önemli bir yere sahiptir. Dişlerin arasında ve dostunuzun ağzında kalan mama artıkları zamanla dişlerini çürütüp, diş çürüklerine sebep olabilir. Bu gibi istenmeyen durumlara karşı dostlarımızın dişlerini günde en az iki kere fırçalamalıyız. Köpek Diş fırçası ile dişlerinin ön ve arka yüzlerini iyice fırçalayıp, dişlerinde her hangi bir çürüğün oluşmasını engellemeliyiz.

 

Köpeklerde ağzı kokusu normal değildir. Fark edildiği anda mutlaka bir veterinerden yardım istenmelidir. Veterineriniz, en doğru teşhisi koyup, dostunuzun ağız kokusunun sebebini size söyleyecektir. Küçük dostlarınız, dişleri ağrıdığında bunu size söyleyemez. Ancak bazı davranışları ile size bu rahatsızlığı belli edebilirler. Dostunuzun diş çürüğü olup olmadığını ve diş ağrısı olup olmadığını onları gözlemleyerek öğrenebilirsiniz. Öncelikle diş ağrısı çeken dostunuz eskisi gibi yemek yiyemeyecektir. Eğer sevdiği bir mamayı yememekte ısrar ediyorsa aklınıza bu problem gelebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ağız ve Diş Sağlığı Ürünleri

 

Bir diğer anlama yöntemi ise dostunuzun anlamsız kilo kaybıdır. Dostunuz son zamanlarda anlamsız bir şekilde kilo kaybı yaşıyorsa diş çürüğünden şüphelenebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise dişlerine bakmaktır. Dişlerinde doğal beyazlığını kaybetmiş dişler muhtemelen çürüktür ve dostunuzu rahatsız ediyordur.

Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR