Köpekler ve Kediler Konserveyi Mi Tercih Ediyor, Ev Yemeklerini Mi?

Köpekler ve Kediler Konserveyi Mi Tercih Ediyor, Ev Yemeklerini Mi?

Kedi ve Köpek Konserveleri

 

 

Artık eskisi gibi değil, sadece evden arta kalan yemeklerinizi kedi ve köpeklerinize vermek zorunda değilsiniz. Günümüzde kedi ve köpeklerin hayatına canlılık verecek çok güzel konserveler bulunmaktadır. Konservelerin içerisinde genelde balık, tavuk ve dana veya sığır eti gibi etlerle beraber sebze de içermektedir ve kedi ve köpeklerinizin sağlığı için vitamin ve mineralleri de barındırır. Kedi veya köpek sahibi olanlar çok iyi bilirler ki onlar için kedi ve köpek dostları çok değerlidir. Bu yüzden onlar için herşeyin en iyisi olmasını isterler. Haksız da sayılmazlar. Günümüzde o kadar çok farklı çeşitlerde kedi ve köpek mamaları var ki, sadece ambalajları bile kedi ve köpek sahiplerini mest ediyor.

 

Kedi ve Köpek Konserve Türleri

 

Kedi ve köpek konservesini seçebilmeniz için öncelikle hangi türden kedi veya köpeğe sahip olduğunuzu çok iyi bilmeniz lazım. Bunun yanı sıra, kedinizin veya köpeğinizin neyi en çok sevdiğini bilmeniz gerekiyor. Onu tanımanız elbette bir süre alabilir ama tanıyanlar da kedilerinin veya köpeklerinin neyi sevdiklerini çok iyi bilirler. Balıklı konservelerden tutun tavuk ve sığır etlisine kadar hepsini bulabilirsiniz. Genelde kedi ve köpek sahipleri bilinen markaların peşinden gitmeyi tercih ediyorlar. Sonuçta bilinen markaların çoğu yıllardır kedi ve köpek sahiplerine hizmet veren markalar. Konserveleri isterseniz tekli, isterseniz de birkaç adet şeklinde paket halinde alabilirsiniz.

 

Konserveler Nereden Alınır?

 

Konserveleri istediğiniz herhangi bir yerden alabilirsiniz. Artık bakkallarda ve en küçük marketlerde bile kedi ve köpek mamaları bulunuyor. Petshoplar ve büyük market zincirleri en çok köpek ve kedi mamaları bulabileceğiniz yerler ama her yerden bulabilirsiniz. Bir tane konserve aşağı yukarı 5 lira ile 10 lira arası tutacaktır ki bu da hangi markayı aldığınıza bağlı olarak değişkenlik gösterir. Eğer kedi ve köpeklerinize çok değer veriyorsanız ve en iyisi olsun derseniz, pahalı konserve mamalarını tercih edebilirsiniz. Genelde pahalı olan konservelerde sadece et türleri değil, kedi veya köpeğinizin alması gereken vitamin ve mineralleri içermektedir. Böylece farklı vitamin ve mineraller için farklı besinler vermek zorunda kalmıyorsunuz.

 

Köpekler ve Kediler Konserveyi Mi Tercih Ediyor, Ev Yemeklerini Mi?

 

Bu aslında biraz geniş çaplı düşünebileceğimiz bir konu, çünkü bazı köpek ve kediler konservelere bayılırken, bazıları da konserveleri hiç sevmezler ve aksine evde yapılan yemekleri yemek için can atarlar. Zaten böyle kedi ve köpeklere sahip olanlarla çok ekonomik bir evcil hayvan olduğunu düşünerek hiç konserve ya da herhangi bir kedi ya da köpek maması almazlar. Belki çok ihtiyaç duyduklarında alınabilir veya kedi ya da köpek hasta olduğunda ve veteriner konserve ya da özel bir mamanın yedirilmesi gerektiğini söylerse, o zaman olabilir. Ev yemeklerinde de tavuk, balık ve dana eti olduğu için ve genelde ev yemekleri farklı soslarla süslendiğinden dolayı, kedi ve köpeklerin burnuna ve damağına daha cazip gelebilir.

 

Hangi Konserve Tercih Edilmeli?

 

Konserveler arasında birçok farklı markalar bulunuyor. Hatta en iyi konserveler arasında Whiskas ve Proplan gibi mamalar bulunmaktadır ki bunlar en çok tercih edilenler, fakat konserve markalarına baktığımızda onlarca marka bulunmaktadır. Hangi markayı tercih edeceğiniz birazda kedi veya köpeğinizin hangi tadı beğeneceğine bağlı. Daha önce de bahsettiğimiz üzere, bazıları bırakın konserveleri, normal ev yemeklerini bile tercih edebilir. En ucuz konservelerden en pahalısına kadar farklı konserveler bulabilirsiniz. Ayrıca mama alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer konuda hayvanın yaşı olacaktır. Eğer konserve mama tüketen bir kedi ya da köpeğiniz varsa, yaşına göre de konserve almanız gerekir.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR