Köpek Oyuncakları Seçimi Yaparken

Köpek Oyuncakları Seçimi Yaparken

Köpek Oyuncakları Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Köpeğiniz için oyuncak seçerken hangi tür köpek oyuncaklarının daha sağlıklı olabileceği konusunda şüpheleriniz olabilir. Köpekler yeni bir oyuncakla karşılaştığında hemen ona sahip olmak ister. Köpeğinize vakit ayıramadığınız günlerde onun rahat ve eğlenceli bir şekilde oyun oynayabilmesi gününü güzel geçirebilmesi adına onlar için özel hazırlanmış çiğneme, ısırma gibi aksesuarları tercih edebilirsiniz. Fakat bunları tercih ederken de sağlığa zarar vermeyecek şekilde tasarlanmış ürünleri almaya özen göstermelisiniz.

 

Köpek Oyuncağı Seçimleri Nasıl Yapılmalıdır? 

 

İçine atıştırmalıklar koyabileceğiniz kauçuk köpek oyuncakları seçebilirsiniz. Ara atıştırmalıklar (fıstık) koyacağınız küçük yuvarlak kaplar hem köpeğinizin kolay taşıyabilmesi için hem de içerisine koyduğunuz besinleri rahat alabilme açısından idealdir. Ayrıca yavru köpek diş kaşıma işlemleri içinde kullanılabilmektedir. Aldığınız yuvarlak kauçuk oyuncaklar bir oyun aracına dönüşebilmektedir. Frizbi şeklinde fırlatarak köpeğinizden onu getirmesini isteyebilirsiniz. İçerisinde bulunan besinleri ise köpeğinizin sağlığı açısından haftada bir değiştirmeniz tavsiye edilmektedir. Aldığınız oyuncağın içerisinde kullanılan malzemelere dikkat etmelisiniz. Köpeğiniz gün içerisinde yalama, ısırma, kemirme gibi hareketleri olabildiğinden zararlı madde içeren oyuncaklardan uzak durmalısınız.

 

Köpeğinizle Oyuncak Kullanarak Oynarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Köpeğinizle halat çekme oyununu oynarken aşırı güç gösterisinde bulunmayın. Oyuncağı ağzından zorla almaya çalışmayın. Bunun yerine sıklıkla kullanılan yere bırak ve ver komutlarını kullanarak daha sağlıklı bir iletişim halinde olabilirsiniz.

Top köpekler için en eğlenceli oyun araçlarından birisidir. Fakat uygun topu bulamamanız durumunda yutma ya da topu alamama gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Köpeğinizin çene yapısına uygun olarak top seçimi yapmanız gerekmektedir. Yutma ihtimallerine karşı topun dayanıklı bir malzemeden ve sağlığını etkilemeyecek nitelikte olması gerekmektedir. Getir oyunlarını oynarken köpeğinizin topa sahip olmasını sağlayarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

 

Köpek Oyuncaklarının Fazla Kullanımı 

 

Köpekleri hep aynı oyuncaklarla oynatmamalısınız. Farklı türde oyuncaklar vererek sıkılmamasını sağlayabilirsiniz. Tek bir oyunda kullanabileceği farklı türden oyuncaklar temin edin. Oyun için, çiğneme, yavru köpek diş kaşıma, ve konfor işlerini gerçekleştirebileceği oyuncaklar vermelisiniz. Fazla kullanım nedeniyle hasar görebilecek oyuncakları yutma tehlikesi olabileceğinden sık sık değiştirmelisiniz. Köpekler ilk 10-15 dakikadan sonra oynadığı oyuncaktan sıkılabilir. Ona farklı türde oyuncaklar göstererek psikolojisini değiştirebilirsiniz. 

 

En Çok Tercih Edilen Köpek Oyuncakları 

 

•Tavuk Kokulu Kemik 

Yavru köpek diş kaşıma daha büyük köpekler için de çene kasının gelişimine yardımcı olmaktadır.

•Oyun topu

Işıklı ve renkli olabileceğinden köpeğinizin ilgisini çekecektir. Ayrıca oyuncaklarla özel bir köpek oyunu alanı da oluşturabilirsiniz.

•Köpek diş kaşıma emziği

Yavru köpek diş kaşıma aletleri arasından en çok tercih edilenlerdir. Yeni diş çıkarma döneminde kendini huzurlu hissedebilmesi açısından kesinlikle alınmalıdır.

•Işıklı At-Getir Oyuncakları

Köpek oyuncakları kategorisindeki at getir oyuncağı köpeğinizle eğlenceli vakit geçirmeniz için özel olarak tasarlanmış suda batmayan özellik göstermektedir.

Etiketler: köpek
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR