Köpek Nasıl Yıkanır?

Köpek Nasıl Yıkanır?

Köpek Nasıl Yıkanır?

Köpek beslemek isteyen birçok kişinin merak ettiği konulardan bir tanesi köpeklerin günlük bakımıdır. Bu oldukça önemli bir konudur. Nasıl ki biz insanlar olarak düzenli günlük bakıma ihtiyaç duyuyorsak sevimli hayvan dostlarımızın da kendilerine uygun günlük, haftalık ve aylık bakımları sağlıklı yaşayabilmeleri ve büyüyebilmeleri aynı zamanda çevresindeki kişilere de iyi bir arkadaş olabilmesi açısından oldukça önemlidir. Günlük bakımlardan en çok ilgi göreni köpek yıkanma sıklığı ve köpek nasıl yıkanır sorusudur.

Köpek nasıl yıkanır sorusu köpek besleyen kişilerin çok merak ettiği bir konudur. Öncelikli olarak şunu belirtmek gerekir ki köpeklerin nasıl yıkanması gerektiği ve yıkanma sıklığı köpeklerinizin ırkına, tüy yapısına ve yaşına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu yüzden bazı köpekler için 15 günde bir yıkanmak bazıları için ise ayda bir yıkanmak önemlidir diyebiliriz.

Ilık bir su hazırlayarak işe başlayabilirsiniz. unutmayın ki en az köpeğiniz kadar siz de ıslanacaksınız ve bunun için uygun kıyafetler seçmenizi öneririz. Köpeğinizin kulaklarına su kaçmaması ana hedefimiz olmalıdır. bu sebeple kulak kanalına bir tutam pamuk sıkıştırmak işinizi kolaylaştıracaktır.

Köpeğinizin tüm bedeni ıslanacak şekilde suyla temasını sağlayın. Uygun bir köpek şampuanını yıkama eldivenine azar azar dökerek tüm tüylere ovalama tarzında dağıtın. sonrasında iyice köpürtün. Köpüklü tüyleri bir fırça yardımı ile tersten ve düzden fırçalamak suretiyle tarayın ve sonrasında tüylerden şampuanı arındırın. Bir havlu yardımı ile kurulayın. Eğer köpeğiniz fön makinasından korkmuyorsa tarayarak kurutmanızı tavsiye ederiz.

Köpeğinizin Yıkanmayı Sevip Sevmediği Önemli

Köpeklerin yapısı cinsine göre farklılık gösterir. Bazı köpekler yıkanmayı çok severken bazıları ise hiç hoşlanmaz. Bu yüzden öncelikle bunu doğru bir şekilde anlamanız gerekmektedir. Köpeğiniz yıkamayı seviyorsa ve evden fazla çıkmayan bir köpekse birkaç ayda bir yıkamak yeterlidir. Ancak huysuz bir köpeğinizi varsa ve sürekli dışarı çıkarıyorsanız köpek nasıl yıkanır sorusundan önce köpeğimi yıkanmayı nasıl alıştırırım sorusunu araştırmanız ve anlamanız daha faydalı olacaktır.

Yıkanma Süreci

Bazı köpekler yıkanma sürecine alışana kadar bu durumdan fazla hoşlanmazlar. Böyle durumlar için ufak süprizler ve ödüller koyabilirsiniz. Bu işinizi kolaylaştıracaktır. Alışma sürecinde bu tür ödüller köpeğinizin de bu sürece daha kolay alışmasını sağlayacaktır. Bu süreci atlattıktan sonra köpeğini uygun bir köpek şampuanı ile yıkayabilirsiniz. Tabi ki yıkama ortamı da çok önemli. Evinizde uygun bir küvette ya da bahçe ortamında uygun bir alan ayarlayarak köpeğinizi yıkamanız faydalı olacaktır.

Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Köpeğinizi yıkarken kullandığınız ürünler onun sevdiği ve ona zarar vermeyecek ürünler olmalıdır. Bu konuda bir veteriner ile görüşmeniz uygun olacaktır. Düzenli bir şekilde köpeğinizi gösterdiğiniz bir veteriner varsa bu konu hakkında veterinerinizden bilgi alabilirsiniz ve buna göre köpeğinizi yıkayabilirsiniz. Yıkamayı kolaylaştıracak yıkama eldiveni yada köpek fırçası, kaliteli bir köpek şampuanı biraz pamuk ve havluya ihtiyacınız vardır.

Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR