Köpek Maması Nasıl Seçilir?

Köpek Maması Nasıl Seçilir?

Köpek Maması Nasıl Seçilir?

Köpekler sadık olmalarıyla bilinen insanların en yakın dostlarıdır. Bu sadıklıklarının ve dostluklarının karşılığında ise sevgi ve ilgi beklerler. Köpeklerin bu ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, onların beslenmelerine de gerekli özeni göstermeniz gerekmektedir. Köpek maması alırken, mamanın belirli standartlarda üretildiğinden ve köpeğiniz için yeterli besin değerlerini taşıyıp taşımadığını öğrenmeniz gerekmektedir. Çünkü kaliteli beslenmek her hayvanın hakkıdır.

Köpekler için yanlış mama seçimi, beslenmelerini olumsuz yönde etkilemekle birlikte bir takım hastalıklara da sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden köpek maması alırken dikkat etmeniz gereken püf noktalar vardır.

Köpek Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Köpeğinizin yaşı ve ırkı mama seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir. Özellikle de kısırlaştırılmış köpeklerin onlar için özel formüle edilen kısırlaştırılmış köpek maması ile beslenmeleri gerekmektedir. Köpeğinize mama seçerken mamanın içeriğindeki protein oranına göre bir seçim yapmanız onların enerji ihtiyacını karşılamada oldukça önemlidir. Ayrıca köpeklere göre en uygun mama genellikle kuru köpek mamalarıdır. Çünkü kuru köpek mamaları hem onların sindirim sistemi hem de diş sağlığı için en uygun seçim olacaktır.

Bazı köpek mamalarının içerisinde kamış pekmezi, mısır şurubu ve mısır guliteni gibi maddeler bulunmaktadır. Bu maddeler köpekler için oldukça zararlı ürünlerdir. Bu sebeple yalnızca bilindik marka köpek mamalarından almanızı ve mamanın içeriğine de göz atmanızı öneririz. Satın alacağınız köpek mamasında katkı maddesi bulunmamasına da dikkat etmeniz gereklidir.

Köpek maması satın alırken A, B1, D gibi vitaminler ve mineraller içeren mamalara yönelmek daha doğru bir tercih olacaktır. Aynı zamanda demir, kalsiyum, iyot, fosfor gibi maddelerin içeriğinden de emin olmak gereklidir. Son yıllarda köpek mamalarında soya ürün kullanımı da artmaktadır. Soya ürünleri köpeğiniz için alerjik reaksiyona sebebiyet verebilir. Bu yüzden köpek sağlığı için soya ürünleri kesinlikle önerilmemektedir.

İnsan sağlığında olduğu gibi köpek sağlığında da bir takım sorunlara neden olabilecek olan GDO’lu ürünlerin de köpek mamasının içeriğinde olmadığından emin olmanızda fayda vardır. Köpek maması satın alırken siz de tercihinizi Hill’s, Pro Plan, Royal Canin gibi super premium markalardan yaparsanız bu tür sorunlarla karşılaşmazsınız. Aradığınız kaliteli köpek mamalarına Türkiye’nin en büyük online pethsop markası petburada.com ile kapıda ödeme ve peşin fiyatına taksit seçeneğiyle sahip olabilirsiniz.

Etiketler: köpek
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR