Köpek Çiş Alıştırma Damlası ve Köpek Çiş Pedi

Köpek Çiş Alıştırma Damlası ve Köpek Çiş Pedi

Köpek Çiş Alıştırma Damlası ve Köpek Çiş Pedi
 

Sevimli dostlarımızla birlikte yaşamak onları eğittiğimizde çok daha keyifli oluyor. Köpeğimize bir hareketi öğretmek ve onu ödüllendirmek çok önemlidir. Evde köpek beslemekten çekinen insanların en büyük korkusu köpeklerinin tuvalet eğitimlerinin olmaması ve tuvaletlerini evin herhangi bir yerine yapma durumlarıdır. Bu sebeple köpekler, evde yaşama adapte edilmek üzere eğitilmektedir. Eğer yavru bir köpeğiniz varsa tuvalet eğitimi verirken çok sabırlı ve dikkatli olmalısınız. Yapacağınız ters bir hareket köpeğinize öğrettiğiniz her şeyin mahvolmasına yol açabilir. Tek bir yanlış hareketinizle köpeğinize öğrettiğiniz her şey bozulabilir.

 

Köpek Tuvalet Eğitiminde Çiş Alıştırma Damlası


Köpeğiniz sizin istemediğiniz bir yere çiş yaptığında sakin olmalısınız. Öncelikle bu durumu ortadan kaldırmak için üretilen köpek çiş pedini edinebilirsiniz. Köpeğinizin istediğiniz yerlere çiş yapmasını sağlamak üzere de köpek çiş alıştırma damlası kullanmalısınız. Bu sizin duyamayacağınız bir koku ile köpeğinizi damlayı damlattığınız yere çiş yapması için uyarır. Köpekler içgüdüsel hareket sergileyen hayvanlardır. Koku ile nereye çiş yapmaları gerektiğini belirlerler ve sürekli aynı yere yapma eğilimi gösterirler. Bu bir nevi bölge işaretlemedir.

 

Özellikle köpekleriniz dışarıda bir başka köpeğin çiş yaptığı alana çiş yaparak o bölgenin kendisine ait olduğu izlenimi vermeye çalışır. Çiş damlası ile işaretlediğiniz alan köpeğinizin ilgisini çekecektir ve oraya çiş yapmaya yönelecektir. Ancak yine de doğru yere çiş yaptığında köpeğinizi ödüllendirmeyi unutmayınız. Ödüllendirme köpeği eğitmeninin ilk şartıdır. Doğru davranış sergileyen köpek mama ile ödüllendirildiğinde aynı hareketi tekrarlama eğilimi gösterir. Her seferinde ödüllendirilen köpek artık bu hareketi alışkanlık haline getirmeye başlar.

 

Köpek Çiş Pedi


Çiş pedi de köpeğiniz doğru yere çiş yapana kadar etrafına zarar vermesini engelleyecektir. Tek kullanımlık pedlerden oluşan bu paspas benzeri pedler, köpeğinizin çişini emerek kötü kokuları hapseder. Sızdırmaz ve çişin etrafa dağılmasını ve sıçramasını engeller. Belirli periyotlarla bu pedler değiştirildiğinde evinizde kötü koku problemi olmayacaktır.

 

Sevimli dostlarınızla kaliteli zaman geçirmek istiyorsanız mutlaka tuvalet alışkanlığı konusunda onu eğitin. Artık çiş pedi ve çiş alıştırma damlası ile bunu gerçekleştirmek çok basit.

Köpeğinize kolay tuvalet eğitimi vermek için Yavru bakım malzemeleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR