Kedilerin Mama Tercihi

kedi

 

Kedilerin Mama Tercihi

Kediler, aslında son derece hassas olan bünyeleri ile mama seçiminde oldukça titizdirler. Her mama kediniz için uygun olmayacaktır. Ucuz köpek maması seçiminde göstermeniz gereken özeni ucuz kedi maması alırken de göstermeniz gerekiyor. İçeriğinde sıkıntı olmadığından emin olmalısınız. Kedilerimiz özellikle alerjik rahatsızlıklara karşı çok hassas olabiliyor. Bu sebeple alerji yapma ihtimali olan maddelerden her şekilde korunmak gerek. Mısır, mısır glüteni, buğday, soya, kurutulmuş arpa küspesi ve digest gibi besinler kediler için alerji yapıcı olabilir. Bu sebeple de tercih edeceğiniz pahalı ya da ucuz kedi maması içerisinde bu tür besinlerin yer almadığından emin olmanız önemli bir gerekliliktir.

 

 

Diğer taraftan kedi maması seçiminde kedinizin cinsi ve yaşı çok önemlidir. Bu anlamda veterinerinizden destek alabilirsiniz. Onun yönlendirmeleri ile mama seçiminiz daha sağlıklı olacaktır. Siz de kediniz de mutlu olacaktır. Ucuz kedi maması alırken de özellikle içerisindeki et oranına eğilmelisiniz. Kimi markada et ve türevlerinin yer aldığına dair bir tanım yer alır ve bu ürün büyük ihtimalle kediniz için hiçbir besleyiciliği bulunmayan bir mama olacaktır. Büyük oranda gerçek et içeriğinin olmasına dikkat etmeniz gerekir. Ucuz köpek maması için de geçerli olan bu dikkat, kedi ve köpek dostlarımızın sağlıklı gelişimi için çok önemlidir.

 

Kedi Maması Seçenekleri 

Genellikle kuru mamalar kullanılıyor olsa da, kedi konservesi de kullanabileceğiniz mama çeşitlerindendir. Burada da en dikkat edilmesi gereken detay mamanın içeriğidir. Kedi konservesi olması çok önemli bir detay olmamakla birlikte, içerisinde alerji yapıcı maddeler bulunduğunda, kediniz huzursuzlanacak ve sağlığını yitirecektir. Bunların dışında, fosfor, magnezyum ve kalsiyum gibi maddeler, insanlar için olduğu gibi kediler için de önem taşıdığından, mamaların içerisinde yer alması gerekenlerdendir. Bu tür maddelerin mama içerisinde dengeli bir şekilde yer alması, kedimizin de zaman içerisinde dengeli bir hız ile gelişmesi anlamına gelir. Bu maddelerin fazlasının da tehlike oluşturacağını unutmayın ve mama dışında fazlasını vermeye kalkmayın, mama içerisinde dengeli bir oranda yer alıyor olması yeterlidir. Bunların dışında ise çok da bir çaba harcamanıza gerek kalmıyor.
Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR