Kedilerde Eş Bulma

Kedilerde Eş Bulma

Kedilere Eş Neden Bulunur?

Kedilerde eş bulma nedenleri, genel olarak kedileri çoğaltmak istemektir. Kedilerin kızgınlık dönemlerinde olduğu zamanlar çiftleşmeye izin verirler. Kediler kızgınlık döneminde değil ise çiftleştirme imkansızdır..

Kedilere Eş Nerden Bulunur?

Kedilere eş bulmak aslında çok kolaydır. Kedi sahipleri bunlar için farklı yollar bulmuşlardır. Kedinize eş arıyor iseniz;

·Yakınınızda bulunan bir veterinere danışabilirsiniz,

·Sosyal medyada kedi sayfalarını inceleyebilirsiniz,

·Kedi eşleştirmek için özel ilan açan sitelere bakabilirsiniz,

·Çevrenizdeki kedi sahipleri ile iletişime geçerek kedinize eş bulabilirsiniz.

Kedinize Eş Seçerken Dikkat Etmeniz Gerek Durumlar Nelerdir?

Kediniz için eş seçerken kedilerin mutlaka kızgınlık döneminde olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Dişiler kızgınlık döneminde değil ise çiftleşme olmaz. Kedilerin olgunluk düzeylerine bakmanız önemlidir. Çiftleştirmek için genel olarak on iki ve on sekiz aylık kedilerde daha uygundur. Kedi çiftleştirdikten sonra doğacak en az üç yavru kediniz olacaktır eğer bakımlarını yapamayacak durumda iseniz daha önceden doğacak kedileriniz için sahip bulmanızı öneririz. Kedilerin veteriner kontrolünden geçmesi gerekmektedir. Erkek kedi ve dişi kedide herhangi bir sorun olmaması için mutlaka veterinere götürmeniz gerekir. Her iki kedinin tüm aşılarının tam olması gerekir çünkü doğacak yavru kedileri emzirmede önemli bir etkendir. Kendi ırkları ve yaşıt olmaları dikkat edilir çünkü farklı ırk kedilerde sağlık sorunları oluşmaktadır, büyük kedi ırklarında ise yavruların daha büyük olacağından gebelikte ve doğumda sorunlar yaşanabilir. Kedi eşi ile uyum sağlaması için erkek kedinin ortamında bulunması gerekmektedir. Kedilerin eş durumunu sağlamak için en az yedi ve on gün vakit geçirmeleri gerekmektedir.

Kedi Eş Seçiminde Cins Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kedilerin eş seçiminde mutlaka aynı cinsten kedi olması gerekmektedir. Farklı kediler ile eş seçer iseniz veya çiftleşme sonucunda doğacak yavru kedilerde sağlık sorunlar ve kalıtsal hastalıklar gözlenmiştir. Aynı gen olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kediler Neden Suyu Sevmez?

Etiketler: kedi
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR