Kediler Ne Zaman Sütten Kesilir?

Kediler Ne Zaman Sütten Kesilir?

1.Kediler Ne Zaman Sütten Kesilir? Neden Kedi Süt Tozunun Kullanılması Önemlidir?

Kedi ne zaman sütten kesilir.? kedi süt tozu konusunda kediler için en önemli şeylerden birisi de kuşkusuz beslenmedir. Oyun oynamak ve sevilmenin dışında kedilerin beslenmesi ve süt tozu konusuherkes tarafından merak konusu olmuştur. Bu konu içerisinde ele alacağımız kediler yavru kediler olacaktır. Yavru kediler için birincil yeme kaynağı anne sütüdür. Her sağlıklı kedinin gelişiminde ilk2 ay boyunca anne sütü verilmelidir. Anne sütünün verilmesi kedilerde bağışıklık sisteminin gelişmesini ve sağlıklı büyümesini sağlar. Fakat anne kediler yavru kedileri terk ettiğinde ya da sütü yetmediğinde ise süt tozları ile beslenmek zorunda kalmaktadırlar.

1.1 Yavru Kedilerin Süt Tozu Kullanması

Kedi ne zaman sütten kesilir.? kedi süt tozu alması aslında çok faydalı olarak görülmez fakat anne sütüne en yakın olan besin maddesi süt tozlarıdır. Bu besin kedilerin protein almasına yardımcı olarak gelişimini hızlandırır. Yeni doğan kedilere kuru ya da yaş mama vermek çok tehlikeli olarak görülür. Normal insanlar gibi kediler de anne sütüne ihtiyaç duyarlar. Kedilere süt tozu verirken ısısının en az 38 derece olmasına dikkat edilmelidir. Dolaptan aldıktan sonra süt tozu yavru kediye ısıtılarak verilmelidir.

1.2 Kedilerin Sütten Kesilmesi ve Yavru Kedilerin Gıda Takviyeleri

Kedi ne zaman sütten kesilir.? kedi süt tozu verilirken bir diğer etken anne kedinin sütten kesilmesidir. Anne sütten kesilirse kediye ek besinler verilerek anne sütündeki protein değerleri yakalanmaya çalışılır. Anne kedi doğumdan sonra 4-8 hafta içerisinde sütten kesilebiliyor. Doğumdan sonraki ilk 4 haftaya neotanal dönem de denmektedir.

1.3 Kedilere Süt Tozu Nasıl Verilmelidir?

Kedilere süt tozu şu şekilde verilmelidir:

·Yavru kedilerde aynı bebekler gibidir. Dolayısıyla sütü dolaptan alıp 38 dereceye gelene kadar ısıtmalısınız.

·Isıtılan süt 38 dereceye geldikten sonra ocaktan alıp kedi biberonu yardımıyla kedinize verebilirsiniz.

·Dikkat edilmesi gereken nokta çok fazla mama vermemektir. Yeni doğan kediler için mamalar az az ama sık aralıklarla verilmelidir. 4 saatlik periyotlarla mama takviyesi yapabilirsiniz.

Etiketler: kedi
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR