Kediler Nasıl Mırlar?

Kediler Nasıl Mırlar?

KEDİLERDE MIRLAMA

Kediler kendi aralarında ve insanlarla olan iletişimlerinde mırladıkları gözlenmektedir. Kediler için iletişim aracı olan ve tepki olarak kullandıkları bir yöntemdir.

Kediler Neden Mırlar?

İnsanların bir iletişim aracı olarak gördüğü mırlamak bazen kediler için farklı sebeplerden oluşmaktadır. Bu sebepler ise şunlardır;

·Anne kedinin yavru kedi iletişimde onunla ilgilendiği anlarda mırıldar,

·Sahibi ile iletişime geçmek için miyavlar istediklerini alamadığı zaman mırlamaya başlar,

·Kendini tehlike anında hisseder ise mırlar,

·Nekahat dönemlerinde de ve böyle sebeplerle mırladıkları gözlenmemiştir.

Kedilerin Hangi Sebeple Mırladıklarını Anlayabilir Miyiz?

Kedinizi çok iyi tanıyor iseniz evet bu mümkündür fakat herhangi bir kedi için veteriner olmadığı takdirde mırlamasını anlamamız biraz zor olabilir diyebiliriz. Eğer kediniz sizinle iletişim için örneğin karnı acıkmış, susamış veya çok sıkılmış bir halde ise sizin iletişime yanıt vermediğiniz halde kedilerin miyavlamak yerine mırlama ile size sinyaller göndermektedir. Sizin ona olan sevginizde ise sevmeniz halinde de mırladığını çok rahat anlarsınız. Eğer farklı kediler ile aynı ortamda ise kendini güvende hissetmiyor ise onları rakip olarak görmektedir ve üstünlüğü sağlamak için onlarla kavga etme isteği duyar. Bu kavga esnasında mırladıkları gözlemlenir. Kendini güvende hissetmediği baskı hissettiği her zaman bir kediye, cansız varlığa veya bir insana çoğu zaman mırlar. Diğer anlayacağınız sebep ise nekahat dönemlerinde yani iyileştiği süreçte de mırıldamasını anlayabilirsiniz. Başka sebeplerden ötürü bir kedi mırıldıyor ise iletişim eksiliğinden anlamamız biraz güç olabilir böyle durumlarda veterinerlere başvurmanız en doğru karar olacaktır.

Kediler Nasıl Mırlar?

Kedilerin neden mırlar dan çok nasıl mırlar sorusu çok yaygındır. Araştırmalara göre kediler gırtlak ve diyafram kaslarının aralıklı olmasıyla mırlama sesini çok rahat çıkartabilirler. Kediler hem nefes alırken hem de nefes verirken mırlayabilirler. Yirmi beş ve yüz elli hertz arasında mırlarlar. Bu mırlamalar kedilerin yaşlarına göre değişiklik göstermektedir. Kemik gelişimi fazla olan kedilerde daha yüksek mırlamalar oluşmaktadır. Kedi mırlaması kemik gelişimi ve kemik sağlığını geliştirdiği bulgusuna ulaşılmıştır. Mırlamalar kedilerde az rahatsızlık görünmesinin sebebi de olabilir.

Etiketler: kedi
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR