Kedi Yıkanır Mı?

Kedi Yıkanır Mı?

Kedi Yıkanır Mı?

Normalde kedi yıkamak çok doğru görünen bir şey değildir. Malum kediler su seven hayvanlar değildir, fakat kedinizi de arada yıkayabilirsiniz. Bunun için gerek pet shoplardan gerekse veterinerden yardım ve bilgi alabilirsiniz. En önemlisi kullanacağınız kedi şampuanları olmaktadır. Kullanmanız gereken şampuanı veterinerinize sorabilirsiniz. Hem kedinin yaşına göre hem de cinsine göre çok önemlidir. Unutmayalım ki her ne kadar sadece evcil hayvan olsalar bile, bu bilgiler çok önemlidir.

 

Kedi Şampuanı Fiyatları

 

Kedi şampuanları çok pahalı değildir. Litrelik veya mili litrelik olarak satılmaktadır. Gerekirse aylık alabilir veya birkaç aylık şampuan alabilirsiniz. Kedi şampuan fiyatları aşağı yukarı 50 liranın biraz altında veya 100 lira, hatta 250 liralara kadar şampuan bulabilirsiniz. Evde kedi besleyenlerin mutlaka en az bir veya iki şişe şampuanı bulunmaktadır.

Kedi Şampuanla Yıkanır Mı? 

Likid ve Kuru Şampuanlar

 

Kedi şampuanları alırken dikkat etmeniz gereken, kedinin cinsi ve yaşına göre şampuan almanız gerekiyor, fakat aynı zamanda likit ve kuru şampuan arasında seçim yapmanız gerekmektedir. Likit şampuanlar ılık su ile kullanmanız gereken bir tür olup kuru şampuanlar ise tamamen toz halinde olup sadece gerektiği takdirde ılık su ile kedinizi sonra durulayabilirsiniz. Kuru şampuanlar kediniz kendisini temizlemeye çalışsa bile onu zehirlemeyeceği için bir tehditi yoktur.

 

Kedi Şampuanlarını Nerede Bulabilirim?

 

Bütün pet shoplarda ve veterinerlerde kedi şampuanlarını bulabilirsiniz. Kedinizi ayda bir defa yıkamanız yeterlidir. Bu sebeple çoğu şampuan şişeleri küçük boydadır. Kediler çok fazla suyu sevmediğinden, çok fazla yıkama ihtiyacı duymazsınız. Zaten genellikle kediler kendini temizlediği için çok fazla yıkanma gereği duymaz, fakat midesinde birikebileceği tüy yumakları için de kontrolünü düzenli olarak sağlamanız gerekir.

 

Kedimi Yıkamak Zorunda Mıyım?

 

Kedinizi yıkamanıza gerek yok. Hatta birçok kedi sahibi hiç kedisini yıkamaz. Kedi kendini temizlediği için yıkanma gereği olmamaktadır. Kedi şampuanları bütün veterinerlerde, pet shoplarda, hatta süpermarketlerde bile bulunur, fakat çok fazla ihtiyaç duyulmadığı için alımı nadir yapılmaktadır. Sizde kedinizi yıkayabilirsiniz, fakat köpekler gibi zorunluluğu yoktur. Kediler kendilerini rahatlıkla yalanarak temizleyebiliyor. Çok yıkanmasını isterseniz veterinerde, güvenli bir ortamda yıkanmasını yaptırabilirsiniz.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR