Kedi ve Köpekler Üşür mü?

Kedi ve Köpekler Üşür mü?

Kedi ve Köpekler Üşür mü?


Özellikle kış ayları geldiğinde sokakta gördüğümüz kedi ya da köpeklerin ve ya evimizde beslediğimiz hayvanların ne derecede üşüdüğü ya da üşümediği, en çok aklımıza takılan soru olur. Kedi ve köpekler üşür mü? 

Sevimli dostlarımızın üşümesini istemeyiz elbette. Uzmanların verdiği bilgilere göre hayvanların yaşam şekilleri ve alışkanlıkları soğuk havalar karşısındaki duruşlarını etkiliyor. Örneğin, sokak kedileri ya da köpekleri soğuk hava şartları ile daha fazla karşı karşıya kalmaları sebebi ile daha fazla direnç sahibidirler ve rüzgâr almayan bir yerde, ıslak olmayan bir zeminde olduklarında, iyi de besleniyorlarsa kolay kolay üşümezler. Ancak evcil hayvanlar için durum oldukça farklıdır. Çünkü ev ortamında bizimle aynı ısı değerleri altında yaşamını sürdüren bu canlılar, çok daha fazla hassas olmaktadırlar.

 

Soğuk günlerde tuvalet ihtiyacı için kedinizi ya da köpeğinizi dışarı çıkarıyorsanız, özellikle de karlı günlerde üzerine hayvanlar için hazırlanmış kedi kıyafetleri ve köpek kıyafetlerinden giydirmenizde fayda var. Hiç olmazsa eski bir giysinizi bile giydirebilirsiniz. Böylece soğuğa karşı biraz olsun korunmasını sağlarsınız. Diğer taraftan hiç dışarı çıkarmamak da evcil hayvanınızın sağlığı için olumsuzluk teşkil edecektir. Bu sebeple kısa süreli de olsa düzenli olarak dışarı çıkarılması uygundur. Hayvanların da bizim gibi hava değişikliğine ihtiyaç duyacağını ama onların bizim gibi dertlerini anlatamadıklarını unutmamalıyız. Ayrıca sokak hayvanlarının da bahsettiğimiz şartlar oluşmadığında soğuklardan olumsuz etkilendiği hatırlanarak, en azından iyi beslenmeleri için destek olmalıyız.

 

Kış Aylarında Kedi ve Köpeğinizin İyi Beslenmesi Önemlidir

 

Kışın soğukları bastırdığında, enerji alabilecekleri besinlere kolayca ulaşmalarını sağlamalıyız. Böylece onlar da yaşamlarını sürdürebilirler. Yapıları gereği belli oranda soğuklara karşı korunsalar da, sıcaklık derecesi düştükçe, durumları sıkıntıya girebilir. Kısacası sonuç olarak anlıyoruz ki, hayvanlar da alışkanlıklarına göre üşüme hassasiyetine sahiptir. Eve yaşayan hayvanınızın soğuğa karşı olan hassasiyeti de neredeyse sizinle aynı seviyede olabilir. Oysa sokak hayvanları aynı durumda değildir.

Bu sebeple sevimli dostlarınız için buna uygun önlemler alarak, onların soğuktan korunmasını sağlayabilirsiniz. Soğuktan korunmaları için önemli bir öneri de beslenmelerine yöneliktir. İyi beslenen kedi ve köpekler, soğuğa karşı da daha dirençli olacaktır. Bu sebeple soğuk günlerde kendinize gösterdiğiniz özeni evcil hayvanlarınıza da göstermelisiniz.

Etiketler: köpek
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR