Kedi ve Köpekler Neden Ot Yerler ?

Kedi ve Köpekler Neden Ot Yerler ?

Kedi ve Köpekler Neden Ot Yerler ?

Köpek ve kedilerin neden ot yediği konusunda çeşitli açıklamalar vardır.

Bir görüşe göre köpek ve kedilerin zaten doğal olarak ot yemesinin gerektiği düşünülmektedir.

Başka bir görüşe göre onlar da ot sevebilir ve yiyebilirler.

çoğu zaman köpek veya kedi ot yediği zaman kusar. Bu kusma olayı yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan benzeri sorulara yol açmaktadır. Yani ot yediği için mi kusar, yoksa kusacağı zaman mı ot yer.

Yıllar boyunca uzmanlar köpeklerin karnı ağrıdığından mı ot yedikleri ve kustuğu, yoksa ot yedikten sonra mı kusma ihtiyacı duyduğunu araştırmışlardır.

Genellikle kusma ihtiyacı duyan, karnı ağrıyan köpekler ot yerler ve hazmedilemeyen bu otlar kusmaya neden olur. Böylece köpek rahatlamış olur.

Köpeklerde selülozu sindiren enzimler yoktur bu nedenle köpekler ot yiyenler (omnivorlar) grubuna girmezler. Oysa bir çok köpek sahibi köpeğinin ot yediğini görmüştür.

Tam ve dengeli besin alamayan köpeklerin de ot yediği az da olsa görülmektedir. Böyle bir sorun yaşandığında besinlerine yapılan takviyeler, öğün saatlerinin ve miktarlarının ayarlanması ile bu sorunu gidermek mümkün olabilir.

Köpeklerin kimi zaman da sadece kötü bir alışkanlık olarak ot yedikleri ve kusmadıklarıda gözlemlenmiştir.

Kısaca özetlenirse köpek ve kedilerin ot yemesi gayet doğal bir davranış biçimidir. Hatta bahçeye ve sokağa çıkamayan kedilerin yemesi için hazır satılan ekilebilir, paketler içinde ürünler de bulunmaktadır.

Etiketler: Kedi ve Köpekler Neden Ot Yerler ?
Ocak 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR