Kedi ve Köpeğinizi Taramanın Faydaları Köpek Tarak ve Fırçaları

Kedi ve Köpeğinizi Taramanın Faydaları Köpek Tarak ve Fırçaları

Kedi ve Köpeğinizi Taramanın Faydaları Köpek Tarak ve Fırçaları

 

 

Kediler ve köpekler, evinizde sizinle yaşayabilecek, hayatınıza renk katabilecek en güzel arkadaşlardır. Bu sebeple onlara bakım yapmak, onlara iyi bakmak gerçekten çok önemlidir. Kedi ve köpeklere bakarken, onların tüylerine bakım yapmak ta önemlidir. Kedi tarama kedinizin sağlığı için de çok önemlidir. Kediniz kendini yalayarak temizleyebilir, fakat kendini yaladıkça midesinde tüy yumakları birikecektir. Bunun olmaması için kedinizi taramanız gerekir.

 

Kedi ve Köpek Tüylerinin Dökülmemesi İçin Onları Tarayın

 

Köpek taramaveya kedi tarama, sadece tüylerin evin her yerine dökülmemesi için değil, aynı zamanda hayvanın kendini yalanarak temizlerken, midesinde tüy yumaklarının birikmemesi için deçok önemlidir. Bazen tüy yumakları biriktiği zaman, dışarıya çıkaramayabiliyor. Bu da haliyle bazen kusmalarına neden olabiliyor. Taraklar veya fırçalar çok pahalı malzeme değildir.

 

Yapışkanlı Fırçalar Daha Kullanışlıdır

 

Roller şeklinde fırçalar bulunmaktadır. Bu fırçalarda yapışkan bant bulunur. Kedi ve köpekleriniz için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hatta elbiselerinizin üzerindeki tüylerden kurtulmak için de kullanabilirsiniz.Kedi tarağı olarak ta geçmektedir. Kedi veya köpeğin üzerinde gezdiriyorsunuz ve dökülmüş tüyleri hayvanın üzerinden alarak, hayvanı temizliyor.

 

Özellikle Yaz Aylarında Tüy Dökülmesi

 

Köpek tarağıveya yukarıda bahsettiğimiz üzere kedi tarağı, özellikle yaz aylarında daha fazla kullanılması gerekiyor. Kediler ve köpekler yaz aylarında daha fazla tüy dökmektedir. Evde yaşayan ve özellikle bahçesi olmayan bir evde, çok fazla tüyler evin zeminine dökülür ve temizlenmesi zor olur. Bu yüzden kedi tarama işlemi veya köpek tarama büyük bir önem arz ediyor.

 

Kedi ve Köpek Tarak Fiyatları

 

Kedi tarağı veyaköpek tarağı çok ucuz ve uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Roller gibi özel tarakları yine 50 lira veya 100 lira kadar olabilmektedir, çünkü tüyleri almak için gerçekten çok işe yaramaktadır. Ayda bir tüy temizliği yaparsanız yeterli olacaktır. Birçok kedi ve köpek sahiplerinin artık roller tüy tarama ve temizleme fırçası bulunmaktadır, çünkü işlem daha kolay oluyor. Sizin de köpeğiniz ya da kediniz varsa, bir tane roller alın, tüyleri kolaylıkla temizleyin. Yapışkanını değiştirebileceğiniz için, sadece hayvanların üzerinde değil, aynı zamanda koltuk ve benzeri yerlerde bulunan tüyleri de temizleyebilirsiniz.

Etiketler: köpek
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR