Kedi Sağlığı ve Dikkat Edilmesi Gereken Husular

Kedi Sağlığı ve Dikkat Edilmesi Gereken Husular

Kedi Sağlığı ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 

 

Son derece sevimli yaratıklar olan kediler, her ne kadar 9 canlı olarak nitelenseler de bizler gibi çeşitli hastalıklara karşı risk altında olan canlılardır. Çeşitli virüs ve bakterilerden kolayca etkilenip hastalanabilirler. Bu sebeple kedilerin sağlık prosedürlerine göre bakımının yapılması ve beslenmesinin de buna göre düzenlenmesi çok önemlidir. Çevresel etkenlere gösterilen özen aşı programı ile de desteklenmelidir. Kedi sağlığı, sanıldığından daha fazla özen isteyen bir kavram. En sağlıklı mama seçimi, bakım önerileri ve aşı desteği, sağlıklı ve neşeli kediler için temel şartlardır. Aşı programının uygun kedi maması ile de desteklenmesi önerilir.

Kedilerde Mama Seçimi ve Aşı 

Kedi sağlığı, kedinin türü ve mevcut sağlık durumuna göre şekillendirilip kuvvetlendirilebilir. Bunun için uzman bir veteriner ile görüşerek, kedinizin durumunu tahlil ettirmelisiniz. Böylece en sağlıklı mama önerisi gibi bilgilerin yanında aşı programı detaylarını da alabilirsiniz. Kedinizi aşı yaptırmaya götürmeden önce, hasta olup olmadığından emin olun. Ayrıca kedinizin bu sırada hamile olmaması da gerekir. Eğer yavru kedi söz konusuysa, henüz sütten kesilmemiş olan yavrular aşı için uygun değildir. Aşı uygulamasından önce veteriner hekiminiz de bu tür detaylara dikkat edecektir zaten. Yavruların sütten kesilmesi ile birlikte aşılarını yaptırıp uygun kedi maması seçimini de yapabilir, yavruların sorunsuzca mamaya geçişini sağlayabilirsiniz.

 

Kedi sağlığı için büyük bir gereklilik olan aşı programı kapsamınca aşınızı yaptırdıktan sonra dikkat etmeniz gerekenler ise kedinizin huzurunu sağlamaktır. Stresten uzak durması daha uygun olur. Hafif halsizlik, dolayısıyla hareketsizlik, hafif ateş ve de iştah kaybı karşılaşabileceğiniz bazı aşı yan etkileridir. Kedinizin aşılarını yaptırdıktan sonra onun durumuna göre en sağlıklı mama seçimini de yaptığınızda, sonra derece sağlıklı, mutlu ve neşeli bir kediye sahip olabilirsiniz. Kedi maması oldukça geniş bir çeşitliliğe sahip olduğu için, veteriner önerisini takip etmeyi tercih edebilirsiniz. Ancak yetişkin bir kedi edindiyseniz, önceden kullanılan mama ile devam etmek daha uygun olacaktır. Bu yüzden kedinizi alırken, bu bilgiyi edinmenizde fayda var. Bu tür bir bilgiye sahip değilseniz ise yine veteriner hekimler sizi yönlendirecek en güvenilir adres olacaktır.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR