Kedi Maması Ne Kadar Sağlıklı?

Kedi Maması Ne Kadar Sağlıklı?

Kedi Maması Ne Kadar Sağlıklı?

 

 

Artık günümüzde evde beslediğimiz kedilere kuru ve yaş mama veriyoruz. Birçok farklı kedi mamaları bulunmaktadır. Genellikle de en çok satılan markaları tercih ediyoruz. Bazı kediler ise evde sahiplerinin yediği aynı yemekleri yemeği tercih edebiliyor. Böylece daha masrafsız bir kediye sahip olduğunuzu düşünebilirsiniz, ama hangisi doğru, kedi maması vermek mi ya da normal yiyecekler vermek mi? Sonuçta kediler süt ve süt ürünlerini, ayrıca et ve balıkları yiyebiliyor. Evcil hayvanlar çok hassas hayvanlardır, bu sebeple evde kedi besleyeceğiniz zaman dikkat etmeniz gereken birçok konu var ve mama da bunlardan bir tanesidir.

 

Kuru Kedi Maması Ne Kadar Sağlıklı?

 

Evcil kedilerimizi çoğu zaman kuru mamalarla besliyoruz. Petshoplara gittiğinizde kilogram şeklinde satılmaktadır. Farklı tatlarda kuru kedi mamaları bulabilirsiniz. Gerek balıklı, gerek etli, gerek tavuklu, hatta karışık ta bulabilirsiniz. Peki, kuru kedi maması ne kadar sağlıklıdır? Genel anlamda bilindik markalardan alacağınız kuru kedi mamalarında, kedilerin almaları gereken bütün vitamin ve mineralleri içermektedir. Dolayısıyla sağlıklı olduklarını söyleyebiliriz, fakat özellikle açık olarak satılan kuru mamalar çoğu zaman sadece et ya da sebzelerin karışımı kullanılarak üretildiğinden, ne kadar sağlıklı olacağı tartışılabilir.

 

Konserve Kedi Mamaları Önemli

 

Kedinize mama verirken, kuru mama ve konserve mamaları karıştırmanız çok önemli. Ayrıca kedinizin kaç yaşında olduğunu bilmeniz de lazım. Yavru kediler için ayrı kuru mama ve konserveler, yetişkin kediler için ayrı mamalar verilmektedir. Bunun yanı sıra, çok daha titiz davranırsanız, yaşlarına göre de mama verebilirsiniz. Konserve mamalarda da yine kuru mamalarda olduğu gibi, sığır eti, tavuk, balık ve sebze olmak üzere farklı tatlarda konserve mamalar bulabilirsiniz.

 

Kuru Mama Mı Daha İyi, Konseve Mama Mı?

 

Eğer evinizde veya herhangi bir yerde kedi besliyorsanız, elinizden geldiği kadar kendi yediğiniz yemeklerden vermemeye çalışın ve kediler için uygun olan kuru mama ve konserve mama verin. Hem konserve kedi mamaları hem de kuru mamalar kedilerin almaları gereken bütün vitamin ve mineralleri verecektir. İnternet üzerinden hangi markanın daha iyi olduğunu araştırabilir, ona göre kedinize en uygun mamayı alabilirsiniz.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR