Kedi Maltı Nedir?

Kedi Maltı Nedir?

Kedi Maltı


Artık yaşadığımız konutlarda rahatlıkla kedi ya da köpek besleyebiliyoruz bütün bunlar ile birlikte zorluklarını ve bakımlarını kolayca yapabilmek için faydalanabileceğimiz birçok farklı imkânlar ve seçeneklerin olduğunu hepimiz biliyoruz.

 

Bu seçenekler içerisinde kedi maltıolarak bilinen ve aynı zamanda oldukça etkili olması ile bilinmektedir tabi ki bu seçenekler içerisinde öncelik ile nasıl kullanılacağını ve nelere dikkat etmek gerektiğini veterinerlerinizden daha açıklayıcı olarak öğrenmeniz sağlıklı bir dosta sahip olmayı sağlayacağını belirtmek isteriz.

 

Kedi maltı nedir ?


Kedi malt pastası nedir?  ve nasıl kullanılır? sizlere bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız.

 

-1- Öncelik ile bilindiği gibi haftanın belli günlerinde tüylerinin taranması önem taşımaktadır. Kendisini temizlemek isteyen kedilerinizin daha az tüy yutmalarını sağlamış olacağınızı hatırlatmak isteriz.

-2- Tüy yutması ile bağırsaklarda meydana gelecek hastalıklara neden olduğunu hatırlatmak ve bu yönde dikkat edilmesi gerekilen noktalara mümkün oldukça uymanın önemli olduğunu belirtelim.

-3- Kedi maltı, kedi malt pastası kedilerinizin yalama ve temizlenmesi ile gerek boğazlarında gerekse bağırsaklarında toplanması sonucu hissettiği rahatsızlığın kolayca geçmesine yardım olur.

-4- Kedi maltı, kedi malt pastası günlük veterinerinizin tavsiye edeceği dozlarda verilmesi tavsiye edilir bazen mamalarına katılarak bazen de direkt verilerek kedilerinizin yuttukları tüylerinin bağırsaklarının tıkanma şikayetlerini yaşamalarına engel olmanızı sağlayacağını belirtmek isteriz.

-5- Kedi maltı , kedi malt pastası düzenli olarak verilmesinin faydasını göz ardı etmemek gerekir bu neden ile kilosu ve cinsine uygun önerileri ve kedilerimizin kişisel bakımlara önem gösterdiğini hatırlatmak isteriz.

Evlerimizde beslediğimiz kedilerimizin bazı ihtiyaçlarını karşılamaktan yana bazen tembellik yaptıkları bazen de ortamın uygun olmaması nedeni ile sorunlar yaşadıkları göz önüne alırsa  örneğin çimen yiyememeleri gibi örnekleri hatırlatarak bakımları konusunda mümkün oldukça dikkat edilmesi gerektiğini belirtmek isteriz.

Kedilerimizin dil yapısı sebebi ile yuttukları tüylerin belli bir yerden sonra sağlıklarına zarar verecek konuma gelmesini engellemek için mümkün oldukça belli aralıklar ile taranması ve kedi maltı - kedi malt pastası takviyesi ile bu sürecin desteklenmesi gerekmektedir.

Etiketler: kedi
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR