Kedi Kumu Seçimi

Kedi Kumu Seçimi

Kedi Kumu Seçimi

 

 

Bir kediye sahip olmak, hayatınızda yapabileceğiniz en güzel şeylerden bir tanesidir. Sonuçta evinizde bir neşe olacak. Bir kedi veya köpek sahibi olmak size ve ailenize mutluluk getirecektir. Hatta çocuğu herhangi bir sebepten dolayı olmayan aileler, genelde bu özlemlerini gidermek için kedi veya köpek alabiliyor. Kedi sahibi olduğunuzda önemli kedi malzemelerinden bir tanesi kedi kumu olmaktadır.

 

Kedi Kumu Kedi İçin Çok Önemlidir

 

Kedi sahibi güzel ve kolay olduğu kadar zorlukları da bulunuyor. Kedi kumu, kedi için çok önemli bir konudur. Her kedinin doğasında kuma tuvaletini yapma alışkanlığı vardır. Birçok farklı kedi kumları bulunmaktadır. Düz sade kedi kumlarından tutun, kokulu kedi kumlarına kadar birçok farklı türleri bulunuyor. Hangisini almak tamamen size kalıyor.

 

Kedim Ne Kadar Sürede Kuma Alışır?

 

Kediler köpeklerde farklı olarak, kuma tuvaletlerini yapmaya hızlı bir şekilde alışıyor, çünkü kedinin doğasında kuma tuvaletini yapmak var. Bu durum kedi kum çeşitleriolarak değişmiyor. Yani güzel kokulu kuma tuvaletini yapıyor ve düz kuma yapmıyor gibi bir sorun yaşamazsınız. Kedi aldığınız zaman, kedinin zaten tuvaletini yapmak için kuma doğru gittiğini veya kum aradığını anlayacaksınız. Kedinin doğasında olduğu için, eğer bilmiyorsa veya alışkın değilse bile alışması çok uzun sürmeyecektir.

 

Kedi Kumunu Nereye Yerleştirmeli?

 

Bu durum aslında evden eve değişkenlik gösterir. Kimileri tuvalete koyarken, kimileri koridora, hatta balkonlu veya bahçeli bir evse, balkona veya bahçeye bile koyanlar oluyor. Kedi kumu zaten yere koyduğunuz bir şey değil. Bir tuvalet kabı içine kumu döküyorsunuz ve kediniz gidip kabın içine tuvaletini yapıyor. Bunu da genelde 15 güne bir veya en kötü ayda bir defa değiştirmeniz gerekiyor.

 

Kedi Kumu Evimi Çok Kokutur Mu?

 

Düzenli olarak temizlik ve değişim yapıyorsanız, eviniz kokutmaz, ama hiç değişim yapmıyorsanız veya dolana kadar beklerseniz yavaş yavaş kum koku yapmaya başlayacaktır ve sonuçta sizi rahatsız etmeye başlayacaktır. Koku yapmasın diye kokulu kedi kumları alsanız bile, kumu değiştirmezseniz, bir süre sonra kum yine de koku yapar. Bu yüzden bunu değiştirme görevi size ait olur. Malum kedi kendi kumu değiştiremez. Birçok farklı kedi kum çeşitleri size yardımcı olacaktır.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR