Kedi Kumu Neden Kokar?

Kedi Kumu Neden Kokar?

Kedi Kumu Neden Kokar?

Evcil hayvanlar her şeyden önce canlıdır ve onlarında temel ihtiyaçları vardır. Tıpkı insanlar gibi onların da yemek yediği ve diğer ihtiyaçlarını gördüğü yerler, mekanlar vardır. Mesela kediler, yemeklerini güvenli olduğuna inandığı yerlerde yer. Ve ev kedilerini tuvalet gibi ihtiyaçlarını kumlarına yaparlar. Bu kedi kumlarının belirli aralıklarla değişmesi, hem kedilerin hem de ev sakinlerinin yararına olacaktır. Kediler tuvalet ihtiyacını kuma yaptığı için bir zaman sonra kedi kumu kokabilir. Yani kedi kumu kokmasının nedenlerinden birincisi kedilerin yaptığı tuvalet ihtiyacından sonra kumun temizlenmemesidir. Bir diğer kedi kumu kokmasının nedeni kumun yeterince iyi temizlenememiş olmasıdır. Zira bu özellikle kediler için çok önemlidir. Kedinize uygun çok çeşitli kedi kumu çeşitleri bulunmaktadır. Daha az kokusuz ve tozsuz bir kedi kumu arıyorsanız organik kedi kumu çeşitlerini önerebiliriz.

Kedi Kumu Koku Giderici

-Kedi kumu kokusunun giderilmesi için ilk öncelikle kumun düzenli olarak temizlenmesi gereklidir

-Sadece kumdan kaynaklı da olmayabilir kedi kumu kokması, kedilerin de düzgün temizlenmesi, gerekli vitaminlerin alınması gerekmektedir.

-En son olarak kedi kumu koku giderici spreyleralabilirsiniz. Bunları düzgün kullandığınızda kedi kumu kokmasını en az seviyeye indirmiş olacaksınız.

Kedi Kumu Kokmasının Nedenleri?

-Yeterli temizlik yapılmadığında kedi kumu kokar

-Kediniz uzun süre temizlenmediyse, besin takviyesi ve vitaminlerini kullanmadıysa daha fazla kokar çünkü kediler ne kadar iyi bakılırsa o kadar kedi kumu az kokar. Yani aslında kedi kumu kokmasının en birinci nedeni kedinizin, sağlıklı ve düzgün bakılmasıdır.

Kedi Kumu Nereden Temin Edilir?

İlk olarak kedi kumunun kokması çok doğal bir durumdur. Kedi sahibi olanların hemen hepsi bu konuda araştırmalar yapmaktadır. Kokmayan kedi kumu diye bir şey maalesef yoktur. Zaten dediğimiz gibi kedi kumunun kokmasının nedeni kendi kokusu değil, kedi ile alakalı olan bir şeydir. Fakat bunları en aza indirmek için gerekli yerlerden alınması gereken şeyler vardır.

-Güvendiğiniz hayvan barınaklarından ya da pet shoplar dan ilk önce tavsiye alın . Kedi kumunun kokmasını en aza indirmek için karbonatlı olanları satılmaktadır. Onlara bakabilirsiniz.

-Kedi kumu ve kediler için koku önleyecek spreyler bulunmaktadır.

Tabi her şeyden önemlisi kedilerin iç bakımı. Yani yedikleri besinler. Bunlara dikkat edildiğinde kediniz ve sizde mutlu olursunuz. Ve kedi kumu kokmasını en aza inmiş olur.

Etiketler: kedi
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR