Kayıp Kediyi Aramak Hakkında Hatırlatmalar

Kayıp Kediyi Aramak Hakkında Hatırlatmalar

Kayıp Kediyi Aramak Hakkında Hatırlatmalar


Önce sakin olun, kediler zaman zaman uzun gezilere çıkabilirler. Ama 2-3 günü geçen gelmeme durumunda ciddi bir vaka ile karşı karşıya olduğunuzu düşünebilirsiniz. Gerçi haftalar sonra ve hatta aylar sonra evine geri dönen gerçek kedi öyküleri de sıkça yaşanmaktadır. Ama kedinizin kaybolduğunu düşünüyorsanız bir arama planı yapın.


Nerede olabileceğine ilişkin seçenekleri sıralayın ve her seçeneği kontrol edin. (Kapalı yerler, bodrum, kömürlük, depo, araba altları vb.) Olabileceği yerleri farklı saatlerde günde en az 2 kez kontrol edin. Kontrollerinizden en az biri akşam ve gece saatlerinde olmalı. Kediler genelde bu saatlerde uyku yerine sosyal yaşama karışma eğilimindedirler. Kediler genellikle 300 metre çapı olan bir arazi içinde gezinme eğilimindedirler.


Eğer yeni bir eve taşındıysanız ve eski eviniz yeni evinize yakın ise eski evinizin civarını da kontrol edilecek yerler arasına ekleyin.


Kediniz hiç sokağa çıkmamışsa veya yeni bir eve taşınmışsanız, evin yerini bulmasında yardımcı olmak adına evin kokusunun sinmiş kumaş parçalarını mümkünse evin civarlarına bırakın.


Çevrenizdekilerden yardım isteyin. Olabildiğince çok kişiye haber verin ve belirgin özelliklerini de doğru şekilde tarif edin.


İlanlardan yararlanın. Kolayca bir küçük ilan hazırlayabilir ve çevrenizdeki direklere bu ilanı asabilirsiniz. Kedinizin resmini ilana koymanız, belirgin özelliklerini ifade etmek ve sizinle iletişime geçilecek bilgilere yer vermek faydalı olacaktır.


Her şeyden önce kedinizin boynuna içinde ev adresi ve telefonunuzun yazılı olduğu küçük kimlik tasmalarından takmanız da olası kaybolmalar halinde bulan kişilerin size yönelmelerine yardımcı olacak çözümlerdendir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kedi Boyun Tasmaları

Etiketler: Kayıp Kediyi Aramak Hakkında Hatırlatmalar
Ocak 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR