İran Kedisi (Persian)

İran Kedisi (Persian)

İran Kedisi (Persian)

İran Kedisi (Persian) en eski kedi cinsi olduğu bilinen ve aynı zamanda basık şeklinde olan burnu ile oldukça ilgi çeken kediler arasında yer alması ile bilinen İran kedisidir. Dünya üzerinde bilinen en eski kedi türleri arasında yer alması ile bilinmektedir bunun ile birlikte sık tüyleri ve farklı cinsten olması nedeniyle oldukça ilgi çekmektedir.

Tabi İran kedisi nasıl beslenir özellikleri nelerdir diye birçok kişinin merak ettiği özellikleri bulunmaktadır sizlere İran kedisinin özelliklerini aktarmaya çalışacağız.

1- Öncelikle bakımları konusunda titizlikle dikkat etmeniz gereken noktalar arasında tüylerinin taranmasına dikkat etmek gerekir. Uzun ve sık tüylü olması ile bilinen İran kedilerinin bakımlar dikkat istemektedir. Kuru kedi şampuanları sizlere bu konuda oldukça yardımcı olacaktır tüy topaklanmasını engellemek için ve günlük taramalarda daha kolay tüylerin taranması sonucuna sahip olmanızı sağlayacaktır

2 – Oynamayı çok seven yavru İran kedilerinin aynı zamanda göz temizliğine de dikkat etmek gerekiyor günlük olarak temizlenmesine dikkat etmekte fayda vardır.

3- Veteriner kontrollerini aksatmamakta fayda vardır çünkü bağışıklık sistemi çok güçlü olmayan kediler arasında yer almaktadır bu neden ile beslenmesine ve kontrollerine dikkat etmekte önemli bir konudur.

4- yetişkin İran kedileri tembellikleri ile bilinmektedir aynı zamanda uyumlu olması nedeni ile çocuklar ile uyumlu olduklarını hatırlatmakta faydası olacaktır.

5-Tembel oldukları ile bilinen İran kedilerinin en çok dikkat edilmesi gerekilen konular arasında kilo almalarına engel olmanız için beslenmesine dikkat etmenizde faydası olacaktır bu önemli konuyu göz ardı etmemek gerekiyor.

Binalarda kolayca besleyebileceğiniz İran kedilerinin tembel olması ve sessiz ortamları sevmesi nedeni ile sorun yaşamayacağınız kedi türleri arasında yer almaktadır bunun ile birlikte en eski kedi türlerinden olması ve sevilmesi ile bilinen İran kedi cinsi birçok kedi severin sahip olmak istediği türler arasında yer almaktadır.

Sevecen olmalarına karşı oldukça nazlı olmaları ile bilinen İran kedilerinin sahipleri ile saatlerce zaman geçirmek için peşlerinde yâda kucaklarında uzanarak zaman geçirdiklerini bilmenizde faydası olacaktır bütün dünyaca cinsi bilinen kediler arasında yer almaktadır.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR