Golden Retriever

Golden Retriever

Golden Retriever 

Golden Retriever, tahmini olarak 1985 doğumlu bir köpek cinsidir. Retriever, Newfoundland ve Irish Setter 'in çiftleşmesi sonucu ortaya çıkan Nous bu cinsin ilk sarı yavrusuydu. Nous , günümüzde soyu tükenmiş olan Tweed Spaniel cinsi olan Belle ile çiftleştirilerek soyunu devam ettirdi. 4 yavru olarak doğan Golden Retriever cinsi köpekler hayvan severlerin en çok tercihidir. Bu tercih sebebi çok sadık, sıcak kanlı ve sevimli olması gibi sebeplerdir.

Golden Retriever Özellikleri Nelerdir?

·Dost canlısıdır

·Sevgi ve alaka beklemektedir

·Koruma özelliği havlamadan ileri değildir, bekçilik yapamaz

·Kolay eğitilebilir

·Yüzmeyi çok sever

·Avcılık yapabilir

·Polis köpeği olarak kullanılabilir, iz sürmede çok iyidir

·Günde en az bir saat egzersiz yapılması önerilir

·Komutları kolay öğrenir.

Golden Retriever Köpeklerinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Golden Retriever köpekleri dost canlısı ve ilgiye muhtaç bir köpek cinsi olduğu için bakımları çok kolay yapılmaktadır. Tüyleri uzun olduğu için taranması da sıkıntı yaratmaz, mevsim geçişlerinde tüylerinde dökülmeler görülebilir fakat bu korkulacak durum değildir. Günlük düzenli olarak tarama yaparsanız dökülmelerin önüne geçebilirsiniz. Bunun dışında bir çocuk gibi ilgi ve sevgi beklediği için ona mutlaka zaman ayırmanız gerekmektedir. Günde en az bir saat egzersizlerini yaptırarak enerjisini atmasını sağlayabilirsiniz. Eğer ilgi ve sevgi vermezseniz size küsebilir. Yemek konusunda ise iştahlı bir cins olarak mama dengesini sizin belirlemeniz köpeğin sağlığına daha uygun olacaktır çünkü obez olma riskleri vardır.

Golden Retriever Köpeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Sağlıklı bir Golden Retriever köpeklerin ağırlığı otuz kilo olmalıdır. Yaşına göre mama porsiyon hazırlamalısınız. Eğer çok haraketli ve egzersizleri çok sık yapıyor ise protein destekli mamalar tercih edebilirsiniz.

Golden Retriever Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Golden Retriever köpekleri çok akıllı ve eğitime yatkın olduğu için kullanılacağı alana göre değişiklik göstermektedir. Koku alma ve iz sürme için narkotik köpeği, akut köpeği, avcılık, bomba imha köpeği gibi farklı alanlarda eğitimi çok kolaydır. Bunun yanı sıra bir dost olarak eğitmekte de kolaydır.

Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR