Exotic Shorthair

Exotic Shorthair

Exotic Shorthair

Güzel ve çirkin bir vücutta. Malum Amerikanlar ve İngilizler Fars kültürüne sempati duymaktadırlar. Bin bir Gece Masallarının popülerliğinden pay biçin. İran kedisi de bu kültür etkileşiminden payını alan taraf. Exotic Shorthair’de İran ve American Kedisi kırması yeni bir tür olarak 1960’larda tanındı kendileri. Fiziki özellikleri en başta yüzünün basık olmasından dolayı İran kedilerine benzemektedir. Ağız yapısı küçük, yüzü basık türler içerisindeki en sevimlisi olabilir. Gözlerinin misket misket bakışından kendinizi alamayacaksınız!

DİKKATLER BENDE

Exotic Shorthair dikkat çekmeyi seven kedi türleri arasına girmektedir. Meraklı olmasından da ileri gelen hareketliliğe sahip olan bu tür sizlerin ilgisini de çekmekten geri kalmayacaktır. Bu hareketlilikle sizleri sabah işe gitmeden yarım saat kadar oyalayabilir. Hem erken kalkan yol alır, birazcık fedakarlık. Harika avcılardır bu nedenle dışarı çıkardığınızda dikkatli olun size sık sık hediye getirebilirler.

ADETA TOSUN

Bu kedi ırkımız 6,5 kiloya kadar çıkabilmektedir. Yetişkin dişiler çoğunlukla 3,5 kilo kadar olabilmektedir. Kısa ve tombiş olmalarından da kaynaklı olarak oldukça sevimli gözükmekteler. Vücudu ne kadar tosunsa kalbi de bir o kadar narin de bir ırktır.

PELUŞ GİBİ

Tüyleri aşırı yumuşak, kadife gibi olan Exotic Shorthair cinsini arada taramak faydalı olacaktır. Ölü tüylerden arındırmak sağlığı için ve evinizin temizliği için faydalı olacaktır. O yumuşacık tüyleri sevdikçe sevesiniz gelecek. Ruhunda da biraz pasaklılık var tabi. Siz harici olarak bakımını ihmal etmeyin.

KAFAM RAHAT

Kedi ırkları içerisinde en rahatı belki de. Mizaçları rahatlığa oldukça düşkün olan bu ırkın kedileri yemek seçebilir, sizin özenle ördüğünüz battaniyeyi beğenmeyebilir, bin bir farklı markayı eleyip en kaliteli kumu bulduğunuz da sevmeyebilir.

AİLE DOSTU

Tüm aileyle özelliklede çocuklarla çok iyi anlaşır. Sosyal bir ırktır. Ailenizle iç içe olmaya bayılır. Çocukları çok sevip rahatça ayak uydurabilir ama aşırı fevri ve gürültülü bir oyunun içerisinde asla bulunmazlar, narin yapıları buna izin vermez ve ortamı terk ederler. Ama dikkat edin kafa dengi, eli yüzü yemek içinde bir kedi ve çocuk bulmayın.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR