COVİD-19 Ve Evcil Hayvanlarla Yaşam

COVİD-19 Ve Evcil Hayvanlarla Yaşam

COVİD-19 Ve Evcil Hayvanlarla Yaşam! 

 

Bu makalemizde COVID-19 ve kedi ve köpekle yaşam hakkında küçük öneriler bulacaksınız. Hızlımama.com olarak uzun süreden beri evlerimizde kapalı kalan minik dostlarımız ve aileleri için küçük öneri ve uyarılarda bulunmak istedik. 


 

Sıcak yaz aylarında geçmiş yıllarda minik dostlarımızı da dahil ettiğimiz seyahat planları kurardık. Bu yıl maalesef planlarımıza davetsiz bir misafiri de eklemek zorundayız, COVID-19. Bu salgın günlerinde sizleri ve minik dostlarımızı koruyabilmek adına birkaç küçük uyarıyı dikkate almanızı tavsiye ederiz.

 

Sağlığımızı korumak ve devamlılığını sağlayabilmek için aktivitelerimize devam etmeliyiz. Bunun için güvenli ve sakin bir alan yaratmanızı tavsiye ederiz. Kolayca erişilebilen, ancak gürültüden uzak, tüylü aile üyelerinin keyifli vakit geçireceği bir alan belirleyin. Bu alanın size ve ona ait olduğunu ona hissettirecek köpek yatağını ve köpek oyuncaklarını bu alan içerisinde tutun. Yumuşak çiğneme ödülleri ile onun lezzetle dolu bir zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz.

 

Belirlediğiniz alanın sıcak bir bölgede olması halinde sizin ve köpeğinizi güneş çarpmalarına karşı korunması için mutlaka alan içerisinde gölgelik olmalıdır. Onları rahatlatmak için köpeklere özel üretilmiş soğutucu matlar ve bandanalar evcil hayvanlarınızı serin tutmaya yardımcı olacaktır.

 

Evcil Hayvanları Zararlılardan Koruyun


Pire ve keneler gibi istenmeyen zararlıların tehditi sıcak aylarda artar. Pire ve keneler hem iç, hem de dış mekanlarda yaşayabilir. Evcil hayvan sahipleri, ense damlaları, pire ve kene tasmaları, Veteriner Hekimler tarafından reçete edilen ilaçlar, şampuanlar, ev ve bahçe spreyleri olmak üzere köpekler ve kediler için çeşitli çözümlerle istilaları önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabilir .

 

Yolculuğun Temel Unsurlarıyla Güvenle Seyahat Edin


Bu yaz bir yolculuğa çıkarken veya sosyal olarak uzak bir tatile çıkarken, seyahat ederken evcil hayvanların güvende tutulmasına yardımcı olmak çok için yanınızda köpek aksesuarları bulundurmanız oldukça önemlidir. Taşıma Çantaları, koltuk askıları, araba koltuk örtüleri ve köpek emniyet kemerleri, köpeklerin tutulmasına yardımcı olabilir. Yaşlı köpekler veya arabaya binip inmek için yardıma ihtiyacı olan köpekler için evcil hayvan ebeveynleri bir köpek araba rampası ile seyahat etmeyi düşünmelidir .

 

Gezintiler sırasında mutlaka diğer köpekler ve sahipleri arasında uygulanması gereken sosyal mesafe kurallarına uyun. Mutlaka kendinize ayırdığınız alan içerisine başka evcillerin girmesini engellemeye çalışın. Özellikle aynı oyuncak aynı mama ve su kabı kullanımından bu aralar uzak durulmalıdır. Her ne kadar kedi ve köpeklerden COVİD-19 bulaşmasa da sahiplerinin kedi ve köpekler üzerine bıraktıkları etken, sizin temasınızla bulaşabilmektedir. Özellikle dezenfektanlarla köpeklerinizin ayaklarını ve vücut temizleme mendilleri ile tüylerini ovun, seyehat ve gezinti sonrasında temizleyin. El dezenfektanları ile mutlaka kendi hijyeninizi sağlayarak maske kullanmaya özen gösterin. 

Etiketler: köpek
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR