Chinchilla Kedisi

Chinchilla Kedisi

CHİNCHİLLA KEDİSİ

Kökeni

Ülkemizde en çok tercih edilen türlerden birisi olan Chinchilla kedisi aslında köken olarak İran kedisine dayanır. Adını aynı renk ve görünümdeki tavşandan alır. Ayrı fiziksel ve karakter özellikleri gösterse de ayrı bir ırk olup olmadığı tartışmalıdır. Hibrit bir ırk olan Chinchillabirçok kedinin melezlenmesinden oluşur. İlk atası olarak mavi İran kedisini gösterebiliriz.

Karakter Özellikleri

İran kedilerinden de alışık olacağınız şekilde inanılmaz bir sakin yapıları vardır. Kibar tavırları sizi sizden alabilir. Özellikle yavruluk dönemlerinde çok şirin olan bu türün kedileri zeki ve oyuncudur. Aktif yavruluk döneminin ardından git gide açık bir renk alan tüy renkleri gibi sakinleşirler. Karakterleri gereği sahiplerine çok bağlanırlar ve sadece bir kişiyi sahip olarak görürler. Bu bağımlı olmasından kaynaklı olarak yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar ve psikolojik bozukluklar sergileyebilirler. Anne olarak yavrularına çok bağlıdır. Bu konuda iyi bir ebeveyn olduğu söylenebilir. Genel olarak söylenebilecek son şey İran kedisi ile hemen hemen aynı karakter özellikleri sergilemesidir. Aile ile yaşayabilse de yalnız yaşayanlar için daha uygun bir kedidir. Sakinlikten çok hoşlanırlar.

Fiziksel Özellikleri

Fiziksel özellikleri bakımından son derece güze bir ırktır. Bu sebepten dolayı neredeyse dünyada en çok tercih edilen türlerdendir. Bembeyaz yumuşacık tüyleri ile siz fazlasıyla mutlu edecek fiziksel özellikler sergilerler. Vücut olarak genelde kaslı hayvanlardır. Kibarca ince ve oldukça kısa bir kuyruğa sahiptirler. Burun yapısı olarak İran kedisinden biraz daha farklı olarak daha az basıktır. Uzun tüy yapısına sahiptir. Düzenli taramalar ile tüy problemi yaşamazsınız. Dişileri erkeklerine göre daha irilerdir. Ortalama 3,6 ila 6,8 kilogram arasında değişen vücut ağırlıkları vardır. İri ve tüylü yapısı ile kış aylarında sizin için iyi bir arkadaş olacağına eminiz. Ancak satın alma sahiplen felsefesince lütfen kedileri petshoplardan değil, bakım evlerinden sahiplenin. Yaşam sürelerine gelecek olursak, diğer türlere göre biraz daha uzun sayılabilecek ömürleri vardır. 12-15 yıl kadar yaşayabilmektedirler. İran kedilerinin genetik mirası olarak böbrek rahatsızlıklarına meyillidirler.

Etiketler: kedi
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR