Chartreux

Chartreux

Je t'aime Chartreux.Evet efendim kendileri Fransız, öncelikle acı çekmemek için nasıl telaffuz edildiğini öğrenelim. Baskın bir Ş ile şatreuv, hafif bir Fransız aksanı da ekledik mi tamamdır. Bu kedicikler adete aşık olunası bir mavi gri renge sahipler. Kökenleri Siyam kedilerine dayanmakta ve en eski kedi ırklarından sayılmaktadırlar. Sıkça Mavi Rus kedileri ve English short hair ile kıyaslanmakta ya da karıştırılmaktadırlar çünkü genlerinde bu ırklardan da pay vardır. Ancak onların güzel bir takma adı var "Gülümseyen Kedi”.

MANKEN

Adeta bir manken gibi ince kemik yapısına sahip olmalarına karşın dayanıklıdırlar. Altın rengi, zeki bakışlı gözleri Fransız şiiri gibi. Ama tüylerini tarak gibi eşyalardan ziyade sizin tarafından sevilmesini tercih ederler. Bu kedicanlar bir dönem kürklerinin güzelliği nedeniyle avlanılmışlardır. Bu nedenle 1900’lü yılların başında kontrollü olarak tekrar üretilmişlerdir. Her manken gibi de yedikleri yarar, kilo almaya müsait oldukları için ölçekli mama vermenizde fayda var. –Veteriner hekim gözetiminde tabi ki- .

SESSİZ

En sessiz kedi ırkı olarak bilinmektedirler. Neredeyse hiç miyavlamayan kucağınızda yatmaya bayılan bu kedilere aşık olacaksınız. Miyavladığında ise duyduğunuz ses alt tonlarda yumuşak bir ses olacaktır. Sakinliği sizleri hayrete düşürecektir. Evin içinde sessiz ve durgunca salınması, yavaş yavaş sizi süzmesi inceledikçe incelemek isteyeceksiniz. Adeta kedi-i kamil.

İZLEYİCİ

Chartreux cinsi sizleri gözlemleyerek davranışlarınızı öğrenebilir. Kapı kulpu açmak gibi basit işlevleri sizleri gözlemleyerek öğrenir ve işlevsel olarak kullanabilir. Zeki ve algıları açık kedilerdir.

DOST CANLISI

İnsanlar kadar diğer kedi türleri ile ve hatta köpeklerle de iyi anlaşırlar. Sakinliğinden olsa gerek oldukça da sabırlıdırlar, bu özelliği ile çocuklarınızla olan oyun süreleri uzayacaktır. Devamlı sakin dedik bu sizleri korkutmasın, iş oyuna geldiğinde oldukça uyumlu ve hareketlilerdir.

EĞİTİM

Her canlının bir öz benliği var tabi. Chartreux cinsi zaten durgun malum, eğitimle falan da uğraşamam ben de durgunum diyorsanız adeta ruh ikizisiniz. Çünkü Chartreux kedileri eğitilmeye pek sıcak bakmazlar efendim, tabi ki bu bir genellemedir. Eğitim sizinle kediniz arasındaki ilişkiye bağlı olarak da ilerleyecektir.

 

 

 

 

Etiketler: kedi
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR