Cane Corso

Cane Corso

Hayvan besleme konusunda ilk akla gelen hayvan şüphesiz ki köpekler oluyor. Birçok köpeğin farklı özellikleri bulunuyor. Kimisi dost canlısı kimisi daha hırçın olabiliyor. Cane Corso cinsi köpeklerin de farklı özellikleri bulunmaktadır. Geçmişi çok eskilere Roma dönemine kadar dayanan bu köpekler ırkı koruma köpekleri olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle oldukça değerlidir. Dış görünüşü oldukça asil duran bu köpekler üzerinde bir otorite sağlamanız gerekiyor yoksa farklı sorunlar yaşayabilirsiniz.

Özellikleri Nelerdir?

Cane Corso cinsi köpekler orta büyüklüktedirler. Kuvvetli bir kas yapısı olan bu köpeklerin çok heybetli bir görünüşü bulunmuyor zarif bir görüntüsü olduğunu söyleyebiliriz. Kas ve kemik yapısı oldukça gelişmiştir ancak bu durum köpeklerin genel yapısını bozmuyor. İki kürek kemiği arasında belirgin bir boşluk bulunsa da dış görüntülerinin yine de çok zarif göründüğünü söyleyebiliriz.

İletişim Kabiliyetleri Nasıldır?

Cane Corso cinsi köpekler sahiplerine olukça bağlı köpeklerdir. Eğitim konusunda fazla zorlanmadan bu süreci tamamlayabilirsiniz. Eğitim esnasında kullandığınız ses tonu oldukça önemlidir. Baskın karakterli olmalısınız ve üzerinde otorite kurmalısınız. İri görünüşlü olmalarına rağmen bu köpeklere ödül vererek her şeyi yaptırabilirsiniz. Koruyucu bir yapıda olmaları onların yabancılara karşı şüphe ile yaklaşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle sahibi haricindeki kişilere çok havlarlar.

Bakımları Nasıl Olmalıdır?

Birçok köpek bakımında olduğu gibi Cane Corso cinsi köpek bakımlarından da bir takım konulara dikkat etmeniz gerekiyor. Bunları şu şekilde belirtebilriz;

·Tüyleri çok fazla bakım gerektirmiyor, ıslak bir bezle silebilirsiniz

·Ayda bir kez mutlaka banyo yaptırmanız ve haftada bir kez de fırçalamanız gerekiyor

·Apartman yaşamına uyum sağlasalar da bahçeli evler içinde yaşamaya daha uygundurlar.

·Eğer apartmanda akımını yapacaksanız düzenli bir şekilde doğa yürüyüşü yaptırmanız gerekecektir.

·Spor köpeğidir bu nedenle düzenli koşu ve uzun yürüyüşler yaptırmanız uygun olacaktır.

·Günlük egzersizlerin özellikle eğitim sürecinde aksatılmaması gerekmektedir.

Bu tür konulara dikkat etmeniz halinde Cane Corso cinsi köpeklerin bakımı kolay olmaktadır. Aynı zamanda çok iyi bir bekçi olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede bahçenizde bir koruma olarak da bıraka bilirsiniz.

Etiketler: köpek
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR